ESTALVI ENERGÈTIC
42969
post-template-default,single,single-post,postid-42969,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

ESTALVI ENERGÈTIC

ESTALVI ENERGÈTIC

Una vegada rebudes i analitzades les darreres factures de 2018, hem pogut comprovar que les petites accions realitzades durant l’any donen el seu fruit, ja que la despesa en electricitat de l’Ajuntament de Santa Bàrbara s’ha tornat a reduir respecte l’any anterior. Com es pot veure a la taula adjunta, enguany la reducció és més modesta que l’aconseguida l’any 2017, però igualment estem parlant de xifres gens menyspreables, ja que la despesa en electricitat al 2018 ha baixat en 5.732 euros, la qual cosa representa un 4,4% menys que al 2017. Cal tenir en compte que aquest estalvi s’aconsegueix malgrat les pujades de les tarifes elèctriques, tant en els termes de consum com de potència. Si comparem amb els nivells de despesa que teníem al 2010, destaca sobretot el gran estalvi obtingut en l’enllumenat elèctric, més de 48.000 euros de reducció.

Durant el 2018 s’han continuant ajustant les potències contractades en cada punt de consum, la qual cosa ens permet reduir la factura, encara que en alguns casos els kilowatts consumits siguin els mateixos. També es continuen instal·lant nous fanals LED als carrers que es van arranjant i això té també un clar efecte reductor en el consum elèctric.

Igualment que en anys anteriors, l’Ajuntament de Santa Bàrbara es troba adherit al conveni entre l’ACM (Associació Catalana de Municipis) i ENDESA, la qual cosa ens permet gaudir d’uns preus del kw/h més avantatjosos, i continuem rebent l’assessorament de l’Agencia d’Energia del COPATE per anar planificant les mesures d’estalvi en funció de les dades obtingudes durant l’any.

Per acabar, cal dir que el control de la despesa en electricitat és una tasca continua al llarg de tot l’any, i per tant al 2019 ja hi ha programades noves actuacions que ens ajudaran a reduir-la encara més.

Santa Bàrbara, 11 de gener de 2019