DIGITALITZACIÓ DE DOCUMENTS
48075
post-template-default,single,single-post,postid-48075,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

DIGITALITZACIÓ DE DOCUMENTS

DIGITALITZACIÓ DE DOCUMENTS

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Santa Bàrbara, conjuntament amb la Regidoria de Noves Tecnologies ha dut a terme un treball de digitalització d’una part de la documentació generada a través de les publicacions que es van editar des de l’ajuntament a finals del segle XX.

La història és un dels valors més importants en qualsevol societat i, per tant, la recuperació de la història passada del nostre poble no s’ha de perdre i ha de perdurar en la memòria de tots, com una manera de mantenir el llegat de Santa Bàrbara i la identitat planera per tal que les generacions futures ho puguin conèixer de primera mà.

Amb aquest projecte de digitalització es pretén posar a disposició dels ciutadans la documentació que es va generant arran de les publicacions editades per l’ajuntament. Actualment s’han digitalitzat un total de 185 documents provinents de les següents publicacions: Full Municipal, Revista Santa Bàrbara, Santa Bàrbara Magazín, programes de Festes Majors i publicacions del Centre d’Estudis Planers.

Aquests documents es poden consular a través de la pàgina web de l’Ajuntament de Santa Bàrbara, en concret a l’enllaç: http://santabarbara.cat/arxiu-local/

L’alcalde de Santa Bàrbara, Alfred Blanch, valora aquestes accions de reforç de la memòria històrica i identitat planera, ja que és una manera de mantenir vius records, experiències i històries de vida perquè les futures generacions puguin aprendre i conèixer el nostre passat, el dels seus avantpassats i el llegat històric que han deixat.

Santa Bàrbara, 27 de febrer de 2019