CONVENI PER VISITAR OLIVERES MIL·LENÀRIES A SANTA BÀRBARA
48659
post-template-default,single,single-post,postid-48659,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

CONVENI PER VISITAR OLIVERES MIL·LENÀRIES A SANTA BÀRBARA

CONVENI PER VISITAR OLIVERES MIL·LENÀRIES A SANTA BÀRBARA

Al mes de febrer, l’Ajuntament de Santa Bàrbara va signar un conveni amb Carlos Ferré per poder fer visitables les 25 oliveres mil·lenàries catalogades de la seva finca.

Les oliveres van ser la base de l’economia i del creixement contemporani de Santa Bàrbara i van conformar una manera de viure, per això des de l’Ajuntament es veu la importància de posar en valor i donar a conèixer les arrels planeres i maneres de viure, a través de les oliveres i, particularment, de les mil·lenàries, les quals, a la comarca del Montsià, es compten entre les més velles i grans de Catalunya.

Gràcies a l’inventari fet i actualitzat per la Mancomunitat de la Taula del Sénia, actualment hi ha censades prop de 4.800 oliveres de més de 3,50 m de perímetre de tronc a 1,30 del sol, repartides per 22 municipis del sud de Catalunya, nord de la Comunitat Valenciana i est d’Aragó, convertint el Territori Sénia en la zona amb la major concentració d’oliveres mil·lenàries del món. La major part d’exemplars superen els 1.000 anys d’antiguitat, i n’hi ha alguns que superen fins i tot els 2.000.

Tant l’alcalde de Santa Bàrbara, Alfred Blanch, com el propietari de la finca de les 25 oliveres mil·lenàries, Carlos Ferré, es mostren satisfets d’haver pogut arribar a aquest acord, ja que es tracta d’un patrimoni natural i històric que ara podrà ser visitat.

Santa Bàrbara, 1 de març de 2019

Alcaldia