DIA INTERNACIONAL DE LES DONES
49577
post-template-default,single,single-post,postid-49577,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

DIA INTERNACIONAL DE LES DONES

DIA INTERNACIONAL DE LES DONES

Amb motiu del Dia Internacional de les Dones, l’Ajuntament de Santa Bàrbara va divulgar la campanya #SomAquí #Som8deMarç de reconeixement als moviments feministes i les seves importants aportacions a la societat i per als drets de les dones. Per això, es va adherir a la lectura del manifest per recordar i commemorar el dia 8 de març, on les dones de tot el món surten al carrer per celebrar el Dia Internacional de les Dones. Aquesta commemoració centenària simbolitza la lluita històrica per la igualtat de gènere. Perquè malauradament, a les nostres societats, encara s’hi arrelen estructures i situacions que dificulten el ple desenvolupament de les dones: la desigualtat salarial, la menor presència en espais de poder, la segregació ocupacional, la manca de coresponsabilitat en les tasques de cura i de la llar, o la violència masclista, són evidències que hem de seguir treballant i sumant esforços per fer efectiva la igualtat de gènere.

Això ens obliga a pensar en la implicació de tota la societat -homes i dones- per tal de fer-nos partícips i protagonistes del trencament d’estereotips que ha de dur a un canvi d’actitud de la societat, el canvi de mentalitat col·lectiu imprescindible per avançar plegats en aquest gran repte col·lectiu. 

Així que a les 12 hores, les dones que treballen a l’Ajuntament de Santa Bàrbara, van acudir a la plaça Cid i Cid i entre algunes d’elles es va llegir el manifest, i després algunes de les dones que estaven a la plaça van llegir poemes o alguna lectura pròpia. El regidor Antonio Ollés va agrair la participació de tothom tant de dones com d’homes i va desitjar que tant de bo ja no haguéssim de commemorar més aquest dia, perquè ja haguem aconseguit la igualtat.

Santa Bàrbara, 11 de març de 2019

Regidoria de Serveis Socials