SERVEI COMUNITARI A L’SMARTCENTRE
49574
post-template-default,single,single-post,postid-49574,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

SERVEI COMUNITARI A L’SMARTCENTRE

SERVEI COMUNITARI A L’SMARTCENTRE

L’Smartcentre de Santa Bàrbara està acollint per primer cop als alumnes que han de realitzar el Servei Comunitari que impulsa el Departament d’Ensenyament

per a l’alumnat de secundària obligatòria per tal de promoure que els alumnes experimentin i protagonitzin accions de compromís cívic, aprenguin en l’exercici actiu de la ciutadania i posin en joc els seus coneixements i capacitats al servei de la comunitat.

El Servei Comunitari utilitza la metodologia d’Aprenentatge Servei, una metodologia eductiva que combina processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte ben articulat en què els participants es formen tot treballant sobre necessitats reals de l’entorn amb l’objectiu de millorar-lo. L’Ajuntament de Santa Bàrbara ha signat un conveni de col·laboració amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya en relació al Projecte de Servei Comunitari.

Concretament l’Smartcentre rebrà 21 alumnes de 3r d’ESO de l’Institut les Planes repartits durant els 5 dies de la setmana i realitzaran el servei comunitari un total de 10 hores cada alumne. Els alumnes participaran en les activitats juvenils i sobretot en el programa LECXIT, un programa que té per objectiu incrementar l’èxit educatiu dels infants a través del treball per a la millora de la seva comprensió lectora i que l’Ajuntament de Santa Bàrbara conjuntament amb l’Escola Jaume Balmes i l’equip de Llengua, Interculturalitat i Cohesió Social del Departament d’Ensenyament van posar en funcionament a l’Smartcentre el curs 2017/2018, per tal de practicar la lectura per plaer i aprendre nou vocabulari d’una forma lúdica, ajudant d’aquesta manera a alumnes de l’Escola Jaume Balmes en la lectura i la comprensió lectora.

L’alcalde i regidor de Cultura, Alfred Blanch, valora positivament la realització del projecte el qual té un enfocament bàsic al servei de la comunitat i agraeix a l’Institut les Planes haver proposat el l’Smartcentre com a servei per poder desenvolupar-ho.

Santa Bàrbara, 12 de març de 2019

Regidoria de Cultura