REUNIÓ AMB MOSSOS PER TRACTAR LA SEGURETAT A SANTA BÀRBARA
49950
post-template-default,single,single-post,postid-49950,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

REUNIÓ AMB MOSSOS PER TRACTAR LA SEGURETAT A SANTA BÀRBARA

REUNIÓ AMB MOSSOS PER TRACTAR LA SEGURETAT A SANTA BÀRBARA

El passat dijous 14 de març, l’alcalde de Santa Bàrbara, acompanyat del regidor de Governació,

 

es van reunir amb el cap de la comissaria de Mossos d’Esquadra ABP del Montsià per fer una revisió de la situació de la seguretat de la comarca en general i del municipi de Santa Bàrbara en particular. En primer lloc, es va fer un repàs de les dades mostrades el passat mes de febrer  durant una sessió del Consell d’Alcaldes del Montsià, en la qual el cap de la Regió Policial de Terres de l’Ebre, Sr. Josep M. Estela, va fer una exposició dels indicadors que fan referència a delictes a les Terres de l’Ebre, com robatoris, furts, estafes, etc.

En aquella exposició es va dir que al 2018 a tot Catalunya es va registrar un lleuger increment de la delinqüència, però de les nou regions policials de Catalunya l’increment més petit havia estat a les Terres de l’Ebre. Entrant una mica més en el detall, l’única regió que ha baixat el número de robatoris a domicilis és la nostra, amb un 9%, sent Sant Jaume d’Enveja l’únic municipi a la comarca on ha pujat. A Santa Bàrbara, aquest indicador ha passat dels 11 robatoris al 2017 a 8 al 2018. A nivell de món rural es mantenen els números de l’any anterior, a excepció dels municipis de la Galera, Freginals, Mas de Barberans i la Sénia en els quals hi ha hagut un increment.

El Sr. Estela va explicar que un dels delictes que ha augmentat més són les estafes, sobretot en les compres per internet, d’un 30% a un 40% més. A Santa Bàrbara, s’ha passat de 20 a 40 els casos d’estafes denunciades.

Tanmateix, l’any 2018 ha estat un any dolent en quant a les víctimes mortals per accidents de trànsit. Concretament, a la comarca del Montsià hi ha hagut 6 víctimes, les mateixes que al 2017.

En quant als MENA (menors d’edat no acompanyats), es va explicar que hi ha 12 centres a la comarca i un número d’entre 175 a 200 joves en aquesta situació. De moment no s’ha detectat problemes de delinqüència.

En relació a les festes taurines, es va agrair les mesures que han adoptat els ajuntaments que són de gran ajuda per evitar enfrontaments, i cal destacar que al 2018 les controvèrsies dels bous i els antitaurins han estat mínimes i el tema s’ha controlat prou bé.

Pel que fa a l’ocupació de domicilis es recorda la importància d’actuar amb rapidesa i denunciar el cas abans que passin més de 24 hores, ja que una vegada superat aquest termini es considera domicili dels ocupants i llavors ja és un tema de la jurisdicció corresponent.

Com a conclusió final, el cap de la comissaria de Mossos d’Esquadra ABP del Montsià va assegurar que les dades de delinqüència registrades a Santa Bàrbara al 2018 es poden considerar baixes, tant en quantitat com en gravetat dels fets, i ens va encoratjar a continuar treballant tots junts per intentar que al 2019 siguin encara menors.

Santa Bàrbara, 18 de març de 2019

Alcaldia i Regidoria de Governació