VEREDICTE DEL JURAT DELS PREMIS LITERARIS 2019
52271
post-template-default,single,single-post,postid-52271,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

VEREDICTE DEL JURAT DELS PREMIS LITERARIS 2019

VEREDICTE DEL JURAT DELS PREMIS LITERARIS 2019

El dia 4 d’abril va tenir lloc la reunió del jurat del XXVIII premi literari Vila de Santa Bàrbara per debatre i decidir sobre quines obres eren les millors en la categoria de poesia i en la categoria d’assaig, ja que, aquest any, des de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Santa Bàrbara els premis que es van convocar van ser el premi de poesia i el premi d’assaig.

En aquesta edició, el total d’obres presentades de la modalitat de poesia van ser de 20, quantitat superior a la de l’any 2017 que van ser d’11. Recordem que des de l’any 2012 els premis es convoquen bianualment, un any narrativa i al següent poesia i assaig i així successivament.

Els quatre membres del jurat expressaven la seua opinió respecte de les 20 obres participants, en la modalitat de poesia, al XXVIII Concurs Literari Sant Jordi Vila de Santa Bàrbara.

El premi de poesia, dotat amb 600 €, es va concedir a l’obra Annexos, de Miquel Reverté i Aguilar de Sant Carles de la Ràpita.

 S’atorgava un accèssit local dotat amb 120 € al recull de poemes, sota el pseudònim Lluïa Montsià, de Griselda Espuny Curto.

El premi d’assaig, dotat amb 600 €, es queda desert, ja que no es va presentar cap obra.

Els membres del jurat es mostraven satisfets per la qualitat de les obres presentades i per la seva col·laboració en consolidar aquest concurs literari. La majoria de les obres presentades eren d’una qualitat més que notable, tant en contingut com en la forma. A més a més, comentaven que les procedències dels participants havien continuat estant molt variades i de llocs diferents de la geografia no solament catalana sinó també espanyola,

L’alcalde i regidor de Cultura, Alfred Blanch, també expressava el seu agraïment als membres del jurat per la seua tasca i estava content per la participació que aquest XXVIII premi literari Vila de Santa Bàrbara havia tingut, amb autors de les quatre províncies de Catalunya, autors de fora de Catalunya, molts autors que era el primer cop que es presentaven a aquest premi, però sobretot per la quantitat d’obres presentades i les dos obres presentades per autores de la població.

L’entrega dels premis es farà efectiva el dissabte 27 d’abril, a les 18 hores, al Museu de la Vida a la Plana, on també tindrà lloc la inauguració de les Jornades Culturals 2019.

 Santa Bàrbara, 5 d’abril de 2019

Regidoria de Cultura