DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS
55720
post-template-default,single,single-post,postid-55720,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS

DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS

El proper 18 de maig se celebra la 41a edició del Dia Internacional dels Museus, impulsat des del 1977 per l’ICOM (Consell Internacional de Museus i òrgan vinculat a la UNESCO). Com cada any, el Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre, a través de diversos dels equipaments patrimonials de la xarxa Ebre, Natura & Cultura, del qual hi forma part també el nostre museu, se suma a aquesta celebració amb activitats organitzades expressament per a l’ocasió i que es duran a terme entre el 17 i el 19 de maig.

La primera activitat tindrà lloc al Museu de les Terres de l’Ebre a Amposta, el proper 17 de maig, amb la participació a la Nit dels Museus. El dia següent, al Museu de la Mar de Sant Carles de la Ràpita es realitzarà l’activitat “Entre pirates i pescadors”.

Les activitats previstes es completen el mateix dissabte al Centre d’Interpretació de la Vida a la Plana de Santa Bàrbara i al Centre d’Interpretació de la Cultura dels Ibers d’Alcanar, on es realitzaran dos visites guiades per mostrar al visitant les exposicions permanents que acullen aquests dos equipaments.

Aquestes activitats, que són totalment gratuïtes i adreçades a un públic familiar, tenen com a finalitat divulgar i socialitzar el patrimoni cultural que es gestiona des d’aquests equipaments, mostrar continguts i espais que no es poden visitar habitualment i ampliar el discurs de les exposicions permanents i temporals que acullen.

En els darrers dies, el Museu de la Vida a la Plana ha tingut un bon grapat d’activitats, amb la inauguració de les jornades culturals, la inauguració de l’exposició de l’artista local Assumpta Arasa Altimira i la presentació del projecte de fi de grau de l’alumna Andrea Martín, la qual ha anat vinculada a la gestió i organització del mateix museu.

Santa Bàrbara, 13 de maig de 2019