RENOVACIÓ DE L’ENLLUMENAT DEL CARRER MAJOR
55870
post-template-default,single,single-post,postid-55870,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

RENOVACIÓ DE L’ENLLUMENAT DEL CARRER MAJOR

RENOVACIÓ DE L’ENLLUMENAT DEL CARRER MAJOR

El passat mes d’abril, la Diputació de Tarragona va atorgar una subvenció a l’Ajuntament de Santa Bàrbara per la renovació de tot l’enllumenat del carrer Major de manera que se substituiran totes les lluminàries de vapor de sodi de 100W per unes noves de tecnologia LED de 40W.

Les instal·lacions d’enllumenat públic del municipi de Santa Bàrbara tenen aproximadament un total de 1.780 punts de llum distribuïts en quinze (15) quadres que alimenten tota la xarxa d’enllumenat públic.

La substitució de les 70 lluminàries del carrer Major suposarà una despesa de subministrament i muntatge que ascendeix a uns 15.800 euros aproximadament (IVA inclòs) i la subvenció cobreix el 95% d’aquesta quantitat. A canvi es generaran uns estalvis de 27.480 kWh/any, o el que és el mateix, uns 3.300 € anuals

Des del 26 de febrer de 2015, el Ple de l’Ajuntament de Santa Bàrbara, coneixedor de la seva responsabilitat en l’emissió de GEH, derivada de la utilització d’energia i del consum de productes i serveis, accepta la responsabilitat dels governs locals de combatre l’escalfament global i s’adhereix al pacte d’alcaldes i alcaldesses.

L’Ajuntament de Santa Bàrbara va aprovar i enviar el Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible (PAES) i, a l’Annex 1 FITXES DE LES ACCIONS, a la pàgina 75 del mateix, hi consta l’acció amb codi A21/B21/10 substitució de les làmpades de l’enllumenat per altres de més eficients (VSAP / LED).

L’àrea del Servei d’Assistència Municipal (Unitat de Medi Ambient, Salut Pública, Enginyeria Municipal i Territori) de la Diputació de Tarragona convoca les subvencions per a la implantació de mesures recollides als plans d’acció d’energia sostenibles (PAES) dels ajuntaments adherits al pacte d’alcaldes i alcaldesses.

El regidor de Serveis Municipals, Antonio Ollés, es mostra satisfet amb aquesta subvenció rebuda, ja que solament 40 de les 87 poblacions sol·licitants van aconseguir la puntuació mínima requerida per poder rebre aquesta subvenció.

Santa Bàrbara, 15 de maig de 2019

Regidoria de Serveis