OLIVIA, LA NOVA GEGANTONA
56495
post-template-default,single,single-post,postid-56495,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

OLIVIA, LA NOVA GEGANTONA

OLIVIA, LA NOVA GEGANTONA

L’Ajuntament de Santa Bàrbara i la Colla de Gegants i Capgrossos de Santa Bàrbara van presentar la nova gegantina que entrarà a formar part de la colla. Així el dissabte 18 de maig, coincidint amb la celebració dels 30 anys de la colla gegantera, es va fer la presentació oficial i el bateig de la Olívia, un acte en el qual mossèn Ferran va oficiar la cerimònia del bateig, estant presents com a padrins la Remei i el Domènec, els gegants de Móra la Nova. A l’acte també es va voler fer un petit homenatge a les primeres persones que havien portar els gegants, entregant-los un petit record, cosa que va propiciar que alguns s’atrevissin a fer ballar els gegants i recordar vells temps.

OLÍVIA, ha estat el nom escollit per nomenar la nova gegantina, després que es demanés col·laboració a l’Escola Jaume Balmes per trobar el nom més adequat.

El procés va ser el següent: Primer els alumnes van poder veure diferents imatges de la gegantina i a la vegada se’ls va explicar el concepte de gegant, gegantí i capgròs. A continuació, Els alumnes de cicle inicial van fer diferents assemblees a cada classe, arribant després d’una pluja de noms a un nom per classe. Després, es van fer una segona volta a totes les classes, arribant al nom escollit, OLÍVIA, un nom que inclou la paraula OLI, que s’extrau de l’oliva, essent el fruit de l’olivera.

Santa Bàrbara, 21 de maig de 2019

Regidoria de Turisme