SANTA BÀRBARA CARDIOPROTEGIDA
56491
post-template-default,single,single-post,postid-56491,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

SANTA BÀRBARA CARDIOPROTEGIDA

SANTA BÀRBARA CARDIOPROTEGIDA

Des de fa uns mesos, la Regidoria de Salut de l’Ajuntament de Santa Bàrbara ha lluitat per tenir el màxim de Desfibril·ladors Externs Automàtics (DEA) en llocs públics per poder reanimar cors. 

Un DEA és un tipus de desfibril·lador computat que analitza automàticament el ritme cardíac d’una persona que està patint una aturada i, quan així ho mereix, allibera una descàrrega elèctrica al cor per restablir el seu ritme normal.

Un sistema de desfibril·lació externa automàtica inclou un dispositiu DEA, una pica, elèctrodes i, de correspondre, un adaptador. Els DEA fan servir descàrregues elèctriques per restaurar el cor al seu ritme normal. Els dispositius donen instruccions verbals a l’usuari.

Així és que funcionen:

L’usuari encén el DEA i segueix les instruccions de veu. Alguns dispositius s’encenen automàticament quan l’usuari obre la tapa.

L’usuari col·loca 2 coixinets adhesives amb sensors (anomenats elèctrodes) sobre el pit de la persona que pateix l’aturada cardíaca.

Els elèctrodes envien informació sobre el ritme cardíac de la persona a un processador ubicat al DEA, el qual llavors analitza el ritme per determinar si cal aplicar una descàrrega elèctrica.

Si és necessària una descàrrega de desfibril·lació, l’AED fa servir les instruccions de veu per indicar quan cal pressionar un botó per alliberar-la. En alguns dispositius, les instruccions de veu anuncien que una descàrrega serà alliberada i l’AED ho fa sense la intervenció de l’usuari.

A Santa Bàrbara podem trobar Desfibril·ladors Externs Automàtics (DEA) a la Cooperativa Agrícola del Camp, a l’Ajuntament situat a la plaça de l’Alcalde Cid i Cid, al Poliesportiu i al Pavelló Municipal.

Santa Bàrbara, 20 de maig de 2019

Regidoria de Salut