L’SMARTCENTRE PARTICIPA A LA SUPERNIT A LES BIBLIOTEQUES
56603
post-template-default,single,single-post,postid-56603,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

L’SMARTCENTRE PARTICIPA A LA SUPERNIT A LES BIBLIOTEQUES

L’SMARTCENTRE PARTICIPA A LA SUPERNIT A LES BIBLIOTEQUES

Més de 270 biblioteques de tot Catalunya viuran, el divendres 31 de maig, la segona edició de la “Supernit a les biblioteques”,

 

La Supernit té per objectiu fer arribar als més petits la importància de la lectura i, per fer-ho, el Super3 ha ideat de nou una aventura multitudinària, simultània i transmèdia per tot el territori en què els nens i nenes participants ajudaran la família del Super3 a lluitar contra el Senyor Pla, ara conegut com el Senyor de les Ombres, que està fent desaparèixer llibres de les biblioteques i donant vida als malvats clàssics dels contes.

Més de 270 biblioteques públiques oferiran conjuntament aquesta activitat gratuïta, per a la qual es recomana inscripció prèvia a la mateixa biblioteca, gràcies a la col·laboració de la de la Diputació de Barcelona, la Diputació de Girona, el Consorci de Biblioteques de Barcelona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. L’edició de l’any passat, la primera, va ser tot un èxit, amb la participació de prop de 15.000 súpers i les seves famílies.

La Supernit és el colofó d’una de les històries creades pel Super3 i que avui s’ha començat a difondre al canal Super3, al web super3.cat, a l’aplicació de vídeo per a mòbils i tauletes del Super3 i a la televisió connectada.

TV3 i el Departament de Cultura conjuguen, d’aquesta forma, el Super3 i les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya, per treballar conjuntament el foment de la lectura entre el públic més jove. Aquesta activitat s’emmarca entre els objectius recollits al Pla de Lectura 2020.

La trama de la “Supernit a les biblioteques”

La història d’aquesta trama de la família del Super3 comença quan a les biblioteques públiques d’arreu de Catalunya comencen a desaparèixer llibres de manera misteriosa. Gràcies a bibliotecaris i súpers que alerten d’aquesta situació, i a la posterior visita de la família del Super3 a algunes d’aquestes biblioteques, es descobrirà que qui està robant els llibres és el Senyor de les Ombres.

Estirant del fil de les investigacions, s’esbrina també que, cada dia, al caure la nit, el Senyor Pla, amagat en un cau tenebrós, fa servir una màgia fosca i perillosa per aconseguir donar vida als malvats clàssics dels contes. Així, els malvats (bruixes, fantasmes, llops, vampirs, mòmies, zombies, reines ambicioses, pirates, etc.) aconsegueixen sortir de les planes dels llibres i es converteixen en una tropa perillosa al món real, sempre al servei del Senyor de les Ombres.

La família del Super3 descobrirà, potser ja massa tard, que només la màgia positiva de les petites elfes, la Nenúfar i la Matoll, pot lluitar contra el poder fosc del Senyor Pla. Però elles són massa petites i els malvats són molts, i poderosos. Per això, la família del Super3 necessita que tots els nens i nenes de Catalunya vagin el 31 de maig, a les 20 h, a la biblioteca del seu poble o ciutat i, unint la seva màgia positiva, aconsegueixin que tots els malvats dels llibres retornin a les pàgines d’on no havien d’haver sortit mai.

Com participar-hi?

L’activitat és gratuïta, però la capacitat dels espais és limitada i es recomana inscriure’s prèviament a la biblioteca triada, a partir d’avui mateix. Primer, hauran de buscar mapa que apareix al web http://biblioteques.gencat.cat/supernit si les biblioteques del seu poble o ciutat participen en la “Supernit a les biblioteques”, o quines els queden més a prop.

Finalment, per participar en la “Supernit a les biblioteques”, els súpers s’han de presentar en la biblioteca on s’han inscrit, una mica abans de les 20h, acompanyats d’algun adult. La “Supernit a les biblioteques” començarà a les 20h i tindrà una durada d’una hora.

Els súpers hauran d’anar a la seva biblioteca amb les orelles èlfiques preparats per combatre el Senyor Pla. Al llarg de l’acte els súpers aprendran a fer servir la seva màgia per retornar els malvats als llibres. Si ho aconsegueixen, els llibres retornaran a les biblioteques amb els malvats de nou a les pàgines d’on no haurien d’haver sortit mai.

Activitats prèvies a les biblioteques

Les setmanes prèvies a aquesta Supernit, les diferents biblioteques oferiran activitats i tallers relacionats amb l’activitat per escalfar motors al voltant de l’acció, fomentar la lectura i l’activitat pròpia de la biblioteca. Una d’aquestes activitats serà un taller en què s’ensenyarà els participants a fer-se les orelles èlfiques (amb elements casolans molt fàcil de fer). Aquest és el primer pas per aprendre a utilitzar la màgia positiva que necessitaran durant la Supernit del 31 de maig. A l’Smartcentre aquest taller es realitzarà el divendres 24 de maig a les 17 h.

El taller, que comptarà amb elements afegits com la desaparició de llibres durant les darreres setmanes i les pistes que el bibliotecari pugui haver trobat, servirà a la biblioteca per donar peu a fomentar la lectura, parlar de contes i de malvats, així com per organitzar altres activitats relacionades amb la Supernit.

Santa Bàrbara, 21 de maig de 2019

Regidoria de Cultura