SOREA HA CONSTRUÏT UNA PLANTA DE FILTRAT D’AIGUA POTABLE
56855
post-template-default,single,single-post,postid-56855,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

SOREA HA CONSTRUÏT UNA PLANTA DE FILTRAT D’AIGUA POTABLE

SOREA HA CONSTRUÏT UNA PLANTA DE FILTRAT D’AIGUA POTABLE

SOREA és l’empresa que gestiona el servei d’aigua potable a Santa Bàrbara, i ha estat l’encarregada de la construcció d’una nova planta de filtrat d’aigua potable formada per dos filtres de carboni actiu de grans dimensions, que han estat instal·lats a la captació del pou vell, proper al Barranc de Lledó. El filtrat es realitzarà a l’aigua que s’obté del pou vell, perquè en ser de menor profunditat, puntualment han aparegut indicis de plaguicides, tanmateix no cal fer cap actuació al pou nou degut a què té una profunditat molt més gran i l’aigua que s’extreu és molt més pura.

Està previst que els filtres entren en funcionament la propera setmana, una vegada acabat el procés de posada a punt per part dels tècnics de SOREA. Els filtres de carboni actiu retindran qualsevol rastre de pesticides i plaguicides continguts a l’aigua de l’aqüífer, que si bé no arriben al límit que estableix la normativa per considerar-se nocius per a la salut (RD 140/2003), a partir d’ara s’eliminaran totalment i, per tant, desapareixerà el risc sanitari.

Tal i com es va aprovar al passat Ple del 25 d’octubre de 2018, el cost total de la instal·lació és de 179.430,52 € + IVA. Aquesta obra es pagarà de la següent manera: l’ACA ha concedit una subvenció a l’Ajuntament de Santa Bàrbara de 53.652,79 €, SOREA aportarà 70.000,00 € i l’Ajuntament es farà càrrec de la resta. L’aportació que fa SOREA es repercutirà als usuaris a partir de la propera factura amb un increment de 0,05 €/m3, la qual cosa suposarà un augment mitjà d’entre 1,0 € i 1,50 € per trimestre. S’ha optat per aquesta fórmula de pagament per tal de no haver d’allargar l’actual concessió que acaba al gener de 2024.

Aquesta planta millorarà la qualitat de l’abastament d’aigua a la població i, per tant, millorarà la qualitat de vida de tots els planers i planeres. Es tracta d’una aposta per tenir un bon servei en el present, però sobretot per tenir garantida la bona qualitat de l’aigua potable en el futur, ja que d’aquesta manera s’assegura el perfecte funcionament de les dos captacions.

Santa Bàrbara, 24 de maig de 2019

Regidoria de Serveis