CLOENDA DEL SEGON ANY DEL PROGRAMA LECXIT
57537
post-template-default,single,single-post,postid-57537,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

CLOENDA DEL SEGON ANY DEL PROGRAMA LECXIT

CLOENDA DEL SEGON ANY DEL PROGRAMA LECXIT

El dijous 30 de maig es va fer la cloenda d’aquest segon any que l’Smartcentre de Santa Bàrbara participava en el programa LECXIT, un programa que té per objectiu incrementar l’èxit educatiu dels infants a través del treball per la millora de la seva comprensió lectora involucrant escoles, famílies i voluntariat, i que l’Ajuntament de Santa Bàrbara conjuntament amb l’Escola Jaume Balmes i l’equip de Llengua, Interculturalitat i Cohesió Social del Departament d’Ensenyament, posava en funcionament al setembre de 2017.

En aquest acte, es va fer entrega de diplomes i obsequis als infants i voluntaris que durant aquest any, de forma lúdica i amena, han participat en el programa LECXIT, fent un agraïment a la tasca realitzada sobretot pels voluntaris que han acompanyat els infants en la lectura amb una tutoria individual per setmana. A més a més, aquest any van participar en el programa, com a voluntaris, 21 alumnes de 3r d’ESO de l’Institut les Planes realitzant el Servei Comunitari que impulsa el Departament d’Ensenyament per a l’alumnat de secundària obligatòria per tal de promoure que els alumnes experimentin i protagonitzin accions de compromís cívic, aprenguin en l’exercici actiu de la ciutadania i posin en joc els seus coneixements i capacitats al servei de la comunitat. Aquests 21 alumnes van estar repartits durant els 5 dies de la setmana exercint un total de 10 hores cada alumne.

Això va propiciar que es donés resposta a una demanda sorgida de l’avaluació de l’any passat quan es va considerar que havia estat una llàstima que no hi haguessin més voluntaris per poder donar cabuda a més infants. Enguany han estat un total de 36 voluntaris i 26 infants.

Posteriorment, es va fer una avaluació del funcionament del programa durant aquest segon any on, primerament, es va ressaltar la bona tasca feta per part dels voluntaris, posant èmfasi a les diferents tècniques i recursos que havien utilitzat. Seguidament, es va ressaltar la importància de la participació de l’escola, l’institut i l’Smartcentre amb els quals es van creant ponts pedagògics i, finalment, es va ressaltar la tasca feta per les famílies, que van donar el suport per incentivar la lectura a casa. Totes les parts van estar d’acord que havia estat un èxit, ja que els infants no solament havien avançat en la lectura sinó també en altres aspectes com la socialització, el tracte i la manera de relacionar-se.

L’alcalde de Santa Bàrbara i regidor de Cultura, Alfred Blanch valorava positivament l’èxit del programa i donava el seu suport perquè es continués realitzant el proper any.

Les persones voluntàries que vulguin col·laborar a millorar la comprensió lectora dels infants, a través de la participació en sessions de lectura, d’una hora per setmana, amb un infant poden passar a informar-se per l’Smartcentre. No s’ensenya a llegir, sinó que es practica la lectura per plaer, per tant no cal cap formació específica, només ganes de col·laborar amb els infants.

Santa Bàrbara, 31 de maig de 2019

Regidoria de Cultura