L’SMARTCENTRE PARTICIPA A LA SUPERNIT A LES BIBLIOTEQUES
57911
post-template-default,single,single-post,postid-57911,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

L’SMARTCENTRE PARTICIPA A LA SUPERNIT A LES BIBLIOTEQUES

L’SMARTCENTRE PARTICIPA A LA SUPERNIT A LES BIBLIOTEQUES

50 infants van assistir el dia 31 de maig a les 20 hores a l’Smartcentre per participar a la segona edició de la “Supernit a les biblioteques”, una iniciativa del Super3, el Departament de Cultura i les biblioteques públiques municipals per tal de promoure la lectura i les biblioteques entre el públic infantil.

A la Supernit van participar la majoria de Biblioteques Públiques de Catalunya que van convocar als inscrits a les 20 hores a la seva biblioteca per realitzar una activitat, especialment dissenyada per a l’ocasió i ajudar, així, la família del Super3, a posar fi al pla malèfic del Senyor de les Ombres.

i que va tenir una durada d’una hora.

Prèviament, l’Smartcentre, va organitzar, el divendres 24 de maig, un taller en què es va ensenyar els participants a fer-se les orelles èlfiques (amb elements casolans molt fàcil de fer) necessàries per participar a la Supernit, per combatre el Senyor Pla, ja que al llarg de l’acte els súpers van aprendre a fer servir la seva màgia per retornar els malvats als llibres, cosa que van aconseguir i els llibres van retornar a l’Smartcentre amb els malvats de nou a les pàgines d’on no haurien d’haver sortit mai.

La Supernit tenia per objectiu fer arribar als més petits la importància de la lectura i, per fer-ho, el Super3 ha ideat de nou una aventura multitudinària, simultània i transmèdia per tot el territori en què els nens i nenes participants van ajudar la família del Super3 a lluitar contra el Senyor Pla, conegut com el Senyor de les Ombres, que estava fent desaparèixer llibres de les biblioteques i donant vida als malvats clàssics dels contes.

La Supernit és el colofó d’una de les històries creades pel Super3 i que es va començar a difondre al canal Super3, al web super3.cat, a l’aplicació de vídeo per a mòbils i tauletes del Super3 i a la televisió connectada.

TV3 i el Departament de Cultura conjuguen, d’aquesta forma, el Super3 i les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya, per treballar conjuntament el foment de la lectura entre el públic més jove. Aquesta activitat s’emmarca entre els objectius recollits al Pla de Lectura 2020.

La història d’aquesta trama de la família del Super3 començava quan a les biblioteques públiques d’arreu de Catalunya començaven a desaparèixer llibres de manera misteriosa. Gràcies a bibliotecaris i súpers que van alertar d’aquesta situació, i a la posterior visita de la família del Super3 a algunes d’aquestes biblioteques, es va descobrir que qui estava robant els llibres era el Senyor de les Ombres.

Estirant del fil de les investigacions, s’esbrinava també que, cada dia, al caure la nit, el Senyor Pla, amagat en un cau tenebrós, feia servir una màgia fosca i perillosa per aconseguir donar vida als malvats clàssics dels contes. Així, els malvats (bruixes, fantasmes, llops, vampirs, mòmies, zombies, reines ambicioses, pirates, etc.) aconseguien sortir de les planes dels llibres i es convertien en una tropa perillosa al món real, sempre al servei del Senyor de les Ombres.

La família del Super3 descobria, potser ja massa tard, que només la màgia positiva de les petites elfes, la Nenúfar i la Matoll, podia lluitar contra el poder fosc del Senyor Pla. Però elles són massa petites i els malvats són molts, i poderosos. Per això, la família del Super3 necessitava que tots els nens i nenes de Catalunya anessin el 31 de maig, a les 20 h, a la biblioteca del seu poble o ciutat i, unint la seva màgia positiva, aconseguir que tots els malvats dels llibres retornessin a les pàgines d’on no havien d’haver sortit mai.

 Santa Bàrbara, 3 de juny de 2019

Regidoria de Cultura