EXPOSICIÓ: “TU TENS LA CLAU”
69558
post-template-default,single,single-post,postid-69558,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

EXPOSICIÓ: “TU TENS LA CLAU”

EXPOSICIÓ: “TU TENS LA CLAU”

El dia 7 d’octubre es va inaugurar, a l’Smartcentre de Santa Bàrbara, l’exposició “Tu tens la Clau”, una exposició itinerant per les biblioteques de les Terres de l’Ebre que ve a ser una mostra que

ensenya com d’important és conèixer-nos i enfortir-nos per a reduir l’abús de drogues i altres addiccions, oferint claus per obrir cinc portes del desenvolupament personal: les emocions, els pensaments, els valors, els plaers i la comunicació.

 

L’exposició ha estat organitzada per Projecte Home Catalunya, una ONG per a les addiccions, i el Servei de Biblioteques Públiques de Catalunya.

 

En la nostra societat hi ha factors com l’accés a l’habitatge, una feina digna, una adequada atenció sanitària o una comunitat cohesionada que condicionen el grau de benestar personal, la salut i la integració social. Malgrat aquests determinants externs, cada individu disposa de les seves pròpies eines per a construir-se una vida més plena i saludable i contrarrestar situacions difícils.

 

Un dels fenòmens amb més riscs per a les persones és l’abús de les drogues, especialment entre els joves. Al darrer any, un 75,6% dels nois i noies de 14 a 18 anys begué alcohol, un 34,7% fumà tabac i un 26,3% cànnabis (Enquesta ESTUDES 2016/2017).

 

La inauguració va anar a càrrec del director de Projecte Home Catalunya Oriol Esculies que va presentar l’exposició i va fer una petita visita guiada. També va adreçar unes paraules al públic assistent la regidora de Serveis Socials, Ana Panisello, que va agrair el fet que l’exposició es pogués portar fins a Santa Bàrbara i que li agradaria, i intentaria fer el possible perquè així sigui, que la visitessin adolescents, joves, pares, mares, professionals de l’àmbit social, educatiu i de salut i públic en general de Santa Bàrbara, ja que tracta temes molt significatius on la prevenció és importantíssima i tota la informació que es pugui tindre mai és prou. Finalment, va recordar que fins al 25 d’octubre, aquelles persones que no havien pogut assistir a la inauguració, tindran l’oportunitat de passar a visitar-la.

Santa Bàrbara, 8 d’octubre de 2019

Regidoria de Cultura