XXIII FIRA DE L’OLI NOVELL, DELS CÍTRICS I DEL COMERÇ
74005
post-template-default,single,single-post,postid-74005,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

XXIII FIRA DE L’OLI NOVELL, DELS CÍTRICS I DEL COMERÇ

XXIII FIRA DE L’OLI NOVELL, DELS CÍTRICS I DEL COMERÇ

El vent ha estat el protagonista enguany de la XXIII Fira de l’Oli Novell, dels Cítrics i del Comerç, especialment durant el dissabte la tarda, fet que va obligar a suspendre-la. Ratxes de fins a més de 100 km per hora van portar a l’organització a prendre la decisió de tancar les portes fins que aquest no suposés un perill per a les persones, tant visitants com expositors. Tot i això, la persistència d’expositors, entitats i organització van fer que la fira obrís de nou les portes el diumenge.

Tot i que alguns actes es van ajornar o, fins i tot anul·lar, novament la fira va estar atapeïda d’actes de tota mena. A les ja tradicionals jornades tècniques agrícoles, exposicions diverses, concursos (allioli, esprémer mandarines, tast d’olis novells…), tallers, degustacions gastronòmiques… cal destacar enguany la xerrada tècnica del regadiu del canal Xerta-Sénia, la presentació oficial de l’Enllaç de l’Ebre Cooperativa Agroecològica o la consolidació d’activitats d’aire etnogràfic i cultural, com la ballada de jotes, la passejada amb carros tradicionals o la visita a les oliveres mil·lenàries del municipi. Un programa molt complet amb un bon grapat d’activitats.

La fira, que va ser inaugurada pel Sr. Ramon Sarroca i Capell, president de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, va “estrenar” també nou regidor, Manel Crespo Liñán, qui va prendre el relleu de Judit Lleixà Solà, regidora responsable de les darreres dotze edicions. Per a Crespo, aquesta edició ha estat una prova de foc, no només per ser la primera que n’és el responsable, sinó per tot el que ha succeït a nivell meteorològic, que ha posat a prova l’acció i reacció de l’organització.

Santa Bàrbara, 25 de novembre de 2019

Regidoria de Promoció Econòmica