APROVAT EL PRESSUPOST MUNICIPAL PER A L’ANY 2020
76081
post-template-default,single,single-post,postid-76081,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

APROVAT EL PRESSUPOST MUNICIPAL PER A L’ANY 2020

APROVAT EL PRESSUPOST MUNICIPAL PER A L’ANY 2020

En el ple extraordinari del dia 13 de desembre, entre d’altres punts, es va aprovar el pressupost municipal per a l’exercici 2020 amb els vots favorables de Junts x Santa Bàrbara i ERC,  l’abstenció de PP, MAP i PSC, i cap vot en contra.

El pressupost ascendeix a 3.135.060 € pel que fa referència a ingressos i 3.112.196 € en l’apartat de despesa, el que suposa un increment del 0,89 % respecte de l’aprovat al 2019 i es continua complint l’objectiu d’estabilitat, la regla de la despesa i l’objectiu de deute, mantenint per segon any consecutiu una ràtio d’endeutament del 0 %.

Segons va explicar l’alcalde, l’import es distribueix en tres parts principals, per un costat la destinada a personal, una altra a manteniments i serveis, i finalment una tercera a inversions. Mitjançant el pressupost aprovat, l’equip de govern continua donant prioritat al manteniment dels serveis bàsics i d’atenció a les persones, com són el Centre de Dia, Llar d’Infants, Escola, Smartcentre, Llar de Jubilats, Instal·lacions Esportives, Centre Obert, Servei de Neteja Viària, Recollida d’Escombraries, Serveis Socials, Escola de Música, Museu de la Vida a la Plana, etc. Però a la vegada aquest pressupost també inclou partides per fer front a noves inversions per tal de millorar la nostra xarxa viària o les nostres instal·lacions. Així doncs, al 2020 està prevista la remodelació del carrer Aire, Fase II (tram comprés entre c/ Princep i c/ Roger de Llúria), una actuació per convertir les escales del carrer Indústria en un vial obert al trànsit, la instal·lació d’un punt de recàrrega per a vehicles elèctrics, continuar fent renovació en les xarxes de l’enllumenat públic i aigua potable, o fer millores en l’Escola o la Llar de Jubilats.

És important remarcar que tot això es farà sense haver d’incrementar cap impost o taxa municipal, o fins i tot havent rebaixat la taxa de recollida d’escombraries en un 5%.

Cal tenir en compte que una vegada fet el tancament pressupostari de 2019, i en funció del romanent de tresoreria que hagi disponible, l’equip de govern té previst incorporar unes altres inversions, com podria ser la continuació de les obres d’arranjament de l’edifici de l’Ajuntament. Així mateix es continuarà fent actuacions per reparar camins del terme municipal, fet que dependrà en part de les subvencions a les quals es pugui accedir.

Una vegada l’aprovació sigui definitiva, es podrà consultar el detall dels pressupostos a la pàgina web municipal i a les oficines de l’ajuntament.

L’alcalde, Alfred Blanch, i el regidor d’Hisenda, Antonio Ollés, defensen aquests comptes del 2020, ja que segueixen en la línia de millora i manteniment dels serveis bàsics per a la població, així com en els aspectes més necessaris d’inversió. Tanmateix, tot l’equip de govern vol donar les gràcies públicament a tot el Departament de Secretaria i Intervenció per la bona feina feta durant tot el procés d’elaboració i tramitació del pressupost 2020, que ens permetrà començar l’any amb els nous comptes en funcionament.

Santa Bàrbara, 16 de desembre de 2019

Regidoria d’Hisenda