INICI DEL PROGRAMA TREBALL I FORMACIÓ 2019-20
79100
post-template-default,single,single-post,postid-79100,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

INICI DEL PROGRAMA TREBALL I FORMACIÓ 2019-20

INICI DEL PROGRAMA TREBALL I FORMACIÓ 2019-20

Un any més, l’Ajuntament de Santa Bàrbara participa en el programa Treball i Formació, una actuació promocionada al Servei d’Ocupació de Catalunya i gestionada pel Consell Comarcal del Montsià que permet, a persones en situació d’atur, gaudir d’un contracte laboral temporal segons durada per realitzar tasques assignades a cada municipi. En concret, per a l’Ajuntament de Santa Bàrbara, els contractes han estat per a les ocupacions de peó de manteniment, agent cívic i netejador/a. A banda, cal tenir present que aquest tipus de programes incorpora una part de formació ocupacional que, les persones contractades hauran de realitzar durant els mesos que ocupi el seu contracte.

Per poder accedir al programa calia complir, entre altres requisits, estar en situació d’atur, inscrita a les oficines de treball com a demandant d’ocupació no ocupat/da, no haver treballat més de sis mesos en els darrers divuit i no rebre cap tipus de prestació i/o subsidi. A banda, s’establien una sèrie de col·lectius prioritaris per poder optar a les diferents places que s’oferien.

Aquest tipus de programes són molt importants per a persones en situació d’atur. Tot i que, malauradament, no donen cabuda a tothom qui ho necessita, si que permet a les persones beneficiàries gaudir d’uns mesos de descans laboral, podent incorporar-se al mercat de treball i tenir noves oportunitats. Cal tenir present també que, en aquest sentit, és el Servei d’Ocupació de Catalunya qui determina si les persones inscrites a l’oferta compleixen o no els requisits i que, en molts casos, és complicat entrar a l’oferta ja que, si s’observa que no es compleix al 100% els esmentats requisits, s’impedeix formar part del programa.

Santa Bàrbara, 17 de gener de 2020

Regidoria de Promoció Econòmica