FESTIVITAT DE SANT GREGORI – ARRELS PLANERES DES DE CASA
86824
post-template-default,single,single-post,postid-86824,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

FESTIVITAT DE SANT GREGORI – ARRELS PLANERES DES DE CASA

FESTIVITAT DE SANT GREGORI – ARRELS PLANERES DES DE CASA

Amb la situació extraordinària d’alerta que estem vivint amb el coronavirus Covid-19, l’Ajuntament de Santa Bàrbara s’ha vist obligat a ajornar molts dels actes previstos per enguany, a fi d’evitar majors contagis i complir amb les obligacions que es marquen des del govern.

Un dels actes que aquest 2020 s’ha vist afectat ha estat la Festivitat de Sant Gregori, la festa més tradicional del nostre poble. Enguany, a banda, es va voler donar-li una major repercussió a la festa, amb la introducció de nous actes i activitats per potenciar les festes històriques de Santa Bàrbara, emmarcar-ho en un nou concepte sota el nom de Festa de Sant Gregori – Arrels Planeres. En aquest sentit, una de les actuacions que s’esperava major repercussió era la recuperació de les parades a la plaça, amb la celebració d’una fira amb arrels tradicionals.

Tot i la situació, la Regidoria de Festes ha elaborat un programa alternatiu per intentar gaudir de la festa des de casa. Per al dissabte 9 de maig, dia del patró, hi haurà un seguit d’activitats per xalar sense moure’t de casa.

S’iniciarà el dia amb el toc de diana, un coet que anunciarà l’inici de la festa i la música de la dolçaina i el tabal pels carrers del poble. A continuació, l’alcalde i la regidora de Festes visitaran les cases de les pubilles i pubills 2020 per agrair la seva participació a la festa d’enguany, tot i la situació extraordinària. No faltaran tampoc els actes religiosos, amb missa en honor a Sant Gregori i la tradicional benedicció d’aigües; la Plana Ràdio retransmetrà els actes en directe. A partir de la una, serà l’hora del vermut des de casa, implicant a tot el poble a participar-hi activament, vestint-se d’època, engalanant balcons, terrasses i jardins, i gaudint d’un bon combinat. Finalment, la festa acabarà amb l’actuació del músic ebrenc Joan Rovira qui, per Instagram, dedicarà el seu concert temàtic al nostre poble i al patró Sant Gregori.

Laia Pla, regidora de Festes, no volia que la festa, tot i el moment actual, caigués enguany en l’oblit, i per això s’ha creat un programa el més adaptat possible a la situació de confinament perquè les planeres i els planers puguin gaudir de la festa des de casa.

Santa Bàrbara, 4 de maig de 2020

Regidoria de Festes