CLOENDA DE LES ACTIVITATS DE L’SMARTCENTRE
88580
post-template-default,single,single-post,postid-88580,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

CLOENDA DE LES ACTIVITATS DE L’SMARTCENTRE

CLOENDA DE LES ACTIVITATS DE L’SMARTCENTRE

L’Smartcentre organitza tot tipus d’activitats, per a totes les edats i gustos. Es fan activitats puntuals i altres contínues que van des del setembre fins al juny.Enguany la COVID-19 ha obligat a acabar les activitats abans del mes de juny com és habitual, per tant des de l’Smartcentre acomiaden les activitats d’aquest curs esperant que al setembre es puguin tornar a començar.

Aquest acomiadament ha consistit en l’elaboració d’un vídeo on es recordaven totes les activitats realitzades durant el curs i que ha estat enviat a tots els alumnes i participants als cursos i tallers.

Aquest curs 2019-2020 s’han fet els següents:

– La nostra història planera

– Taller de memòria

– Club de lectura

– Tertúlies d’autor

– Smarttime

– Cursos d’informàtica

– LECXIT

– Aprèn francès

– Converses en anglès

– Curs ACTIC

– Bebeteca (de 0 a 2 anys)

– Club de lectura juvenil (a partir de 12 anys)

– Contacontes (de 3 a 8 anys)

– Contacontes en anglès

– Jocs de taula

– Visites escolars

– Bibliocursa i Minibibliocursa

– Racons temàtics

– Extraescolar d’informàtica

– Extraescolar de robòtica

– Llegim junts (alumnes de 1r i 2n de Primària)

– Llegim i xalem (alumnes de 3r, 4t, 5è i 6è de Primària)

Pel que fa a les activitats d’adults han destacat les activitats literàries, cognitives i de coneixement de les arrels planeres. Bàsicament s’ha reflexionat, conversat, opinat i dialogat sobre llibres i autors que també alguns, sobretot de les Terres de l’Ebre, han assistit.

Les activitats infantils i juvenils han promogut el gust per la lectura, on llegir, parlar i conversar ha tingut la seua importància, com també el compartir en família algunes activitats i molts personatges que han anat sorgint i han conegut els participants a les activitats.

Les activitats formatives del Punt TIC han permès aprendre a utilitzar les principals eines TIC i la ciberseguretat i les bones pràctiques. Els cursos d’informàtica i eines TIC de diferents nivells per a adults han ajudat i acompanyat en el procés d’alfabetització digital als més de 100 alumnes que han passat per la sala de formació de l’Smartcentre.

També s’han ofert serveis d’assessorament i orientació a l’ocupabilitat: Activa’t (servei d’inserció laboral), Borsa de treball, Centre col·laborador ACTIC, Ebiblio, Biblioteca digital, Espai coworking, Préstec a domicili, Préstec interbibliotecari, Punt TIC, Punt de suport UOC, Reemprèn (servei d’assessorament a emprenedors/es), Suport SOC i tramitacions administratives.

Finalment, la tercera edició del programa LECXIT, un programa que té per objectiu incrementar l’èxit educatiu dels infants a través del treball per la millora de la seva comprensió lectora involucrant escoles, famílies i voluntariat, i que l’Ajuntament de Santa Bàrbara conjuntament amb l’Escola Jaume Balmes, l’Institut les Planes i l’equip de Llengua, Interculturalitat i Cohesió Social del Departament d’Ensenyament, posava en funcionament al setembre de 2017, ha comptat  amb 21 infants i 28 voluntaris, 15 d’ells alumnes de 3r d’ESO de l’Institut les Planes realitzant el Servei Comunitari que impulsa el Departament d’Ensenyament per a l’alumnat de secundària obligatòria. Tant infants com voluntaris participants al programa poden passar a buscar els diplomes i obsequis per l’Smartcentre de dilluns a divendres de 8 a 15 hores.

També els participants a les activitats “Llegim junts” i “Llegim i xalem” com els col·laboradors a les diferents activitats i tallers d’aquest curs poden passar a buscar el seu obsequi durant el mateix horari.

Des de l’Smartcentre es volen donar les gràcies a usuaris, participants, col·laboradors, voluntaris, centres educatius, entitats i famílies per la seua col·laboració i implicació en les activitats. Això nomes ha estat un parèntesi, ja que des de l’Smartcentre es continua treballant per tornar amb més força que mai el més aviat possible.

Santa Bàrbara, 4 de juny de 2020

Regidories de Cultura, Noves Tecnologies i Promoció Econòmica