MESURES DE SUPORT AL COMERÇ DURANT EL PERÍODE DE CONFINAMENT
88576
post-template-default,single,single-post,postid-88576,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

MESURES DE SUPORT AL COMERÇ DURANT EL PERÍODE DE CONFINAMENT

MESURES DE SUPORT AL COMERÇ DURANT EL PERÍODE DE CONFINAMENT

Durant el període de confinament, la Regidoria de Promoció Econòmica ha intentat, en la mesura possible, donar el màxim suport a comerços i empreses locals sabent que, malauradament, s’està sofrint una important crisi del sector i que, les expectatives per als propers mesos, no són gaire positives. Per aquest motiu, i sempre baix les possibilitats de la mateixa regidoria, s’ha intentat treballar per oferir al comerç local el màxim suport possible. A grans trets s’han realitzat les següents tasques:

– Exoneració total de la taxa de taules i cadires dels bars i locals de restauració del municipi.

– Facilitar l’increment de l’espai de les terrasses dels bars i locals de restauració del municipi.

– Campanya publicitària comercial per la Plana Ràdio, amb falques radiofòniques personalitzades i agrupades per tipologia d’empresa.

– Renovació i adequació de la guia comercial i de serveis de Santa Bàrbara, publicada a la web www.santabarbara.cat.

– Inclusió a la web www.santabarbara.cat d’un accés directe a totes les empreses/comerços que, durant la temporada de confinament, oferien serveis extraordinaris (comandes, serveis a domicili, catàleg online, canvi d’horaris…).

– Col·laboració econòmica per a la realització d’un vídeo promocional del comerç local, el qual el seu cost serà assumit íntegrament per la regidoria.

– Realització d’un qüestionari per a empreses i comerços locals (inclosos a la web municipal) de l’impacte de la pandèmia sobre el funcionament normal dels negocis, a fi i efecte d’analitzar-ne els efectes i poder aplicar mesures correctores per part de l’ajuntament.

– Suport tècnic al treball autònom i empreses durant el període esmentat (PLA DE XOC PER A L’OCUPACIÓ). En aquest sentit, cal destacar:

  1. a) Orientació, assessorament i informació a persones de treball autònom (ajuts, subvencions, teletreball…).
  2. b) Orientació, assessorament i informació a empreses (ajuts, subvencions, teletreball…).
  3. c) Orientació, assessorament i informació a professionals i empreses per realitzar formació online durant el període de confinament (conjuntament amb la   Regidoria de Noves   Tecnologies).

– Suport tècnic a la sol·licitud, tramitació i informació dels ajuts i subvencions que han sorgit durant el període.

– Coordinació de la borsa de treball local i les que han sorgit durant el període d’emergència per sectors estratègics, en coordinació amb l’Activa’t del Consell Comarcal del Montsià i l’Oficina de Treball de la Generalitat d’Amposta.

  1. a) Borsa de treball d’emergència COVID-19 per a cobrir les vacants dels centres assistencials públics o privats de Catalunya.
  2. b) Borsa de treball de la campanya agrària 2020.

– Realització i entrega de la cartelleria sol·licitada per comerços i empreses locals per informar a usuaris/es durant el període de desescalada.

A banda de tot això, des de la regidoria ja s’està treballant per noves actuacions, destacant una línia d’ajuts al comerç i empresa locals, així com la redacció d’un futur pla de dinamització comercial per als propers anys, amb la voluntat que la unió comercial local torni a agafar força i lideri una nova etapa associativa per enfortir l’entorn comercial local.

Santa Bàrbara, 4 de juny de 2020

Regidoria de Promoció Econòmica