VEREDICTE DEL JURAT DELS PREMIS LITERARIS 2020
88943
post-template-default,single,single-post,postid-88943,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

VEREDICTE DEL JURAT DELS PREMIS LITERARIS 2020

VEREDICTE DEL JURAT DELS PREMIS LITERARIS 2020

Degut a les conseqüències de la COVID-19, molts esdeveniments a Santa Bàrbara s’han vist afectats. Un d’ells va ser el lliurament de premis del XXIX Concurs Literari Sant Jordi Vila de Santa Bàrbara 2020, previst per al dissabte 25 d’abril, dins dels actes de les Jornades Culturals.

L’acte quedava ajornat i condicionat a la situació de crisi pandèmica pel Coronavirus. Un cop començades les fases de desconfinament, es va donar un termini 7 dies naturals per poder presentar obres, ja que eren els dies que faltaven per acabar el termini establert. Passats aquests dies, es van distribuir totes les obres rebudes a l’Ajuntament de Santa Bàrbara des del mes de gener als membres del jurat qualificador per ser valorades i donar acta del veredicte del concurs.

Finalment, el dia 16 de juny va tenir lloc la reunió del jurat del XXIX Concurs Literari Sant Jordi Vila de Santa Bàrbara 2020 per debatre i decidir sobre quines obres eren les millors en la categoria de narrativa, ja que, aquest any, des de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Santa Bàrbara el premi que es va convocar va ser el premi de narrativa.

En aquesta edició, el total d’obres presentades de la modalitat de narrativa van ser de 14, quantitat una mica superior a la de fa dos anys, quan també es convocava el premi de narrativa, que va ser de 13, inferior a la de l’any 2016 que va ser de 16, superior a la de l’any 2014 que va ser d’11 i similar a la dels anys anteriors. Recordem que des de l’any 2012 els premis es convoquen bianualment, un any narrativa i al següent poesia i assaig i així successivament.

Els cinc membres del jurat expressaven la seua opinió respecte de les 14 obres participants al XXIX Concurs Literari Sant Jordi Vila de Santa Bàrbara 2020.

El premi de narrativa, dotat amb 600 €, es concedeix a l’obra Fer números, de Joan Carles González Pujalte de Mataró.

També, dotat amb 120 €, s’atorga un accèssit local a l’obra Terra morta, de Míriam Cid Valldepérez.

Els membres del jurat feien constar que estaven molt satisfets de la qualitat de les obres i es congratulaven que hi hagués hagut tanta participació local i d’un nivell excel·lent. També el jurat expressava que, malgrat els moments difícils que s’estan vivint i que fan que la majoria d’actes s’hagin ajornat, suspès o hagin quedat deslluïts per la fredor de l’allunyament, volia destacar el paper fonamental de l’art i la cultura per superar situacions tan delicades que, de ben segur, hauran servit també per fomentar la creativitat.

El regidor de Cultura, Agustí Espuny, expressava el seu agraïment als membres del jurat i estava content per la qualitat que aquest XXIX Concurs Literari Sant Jordi Vila de Santa Bàrbara havia tingut i, sobretot, destacava la participació que aquest any havia tingut el concurs d’autores locals.

L’entrega dels premis es farà efectiva el proper dissabte 20 de juny, a les 19.30 hores, al Parc Municipal 1 d’octubre, on també hi haurà la presentació del llibre d’Assumpta Arasa “Cases de paper” i l’actuació musical de Sinta Salvadó.

 Santa Bàrbara, 17 de juny de 2020