AJUTS AL PRACTICUM DEL PROGRAMA ODISSEU PER A L’ANY 2020
89427
post-template-default,single,single-post,postid-89427,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

AJUTS AL PRACTICUM DEL PROGRAMA ODISSEU PER A L’ANY 2020

AJUTS AL PRACTICUM DEL PROGRAMA ODISSEU PER A L’ANY 2020

ODISSEU és un projecte que pretén incentivar i facilitar el retorn de joves cap al medi rural a partir de la creació d’un programa que en faciliti la inserció laboral i que promogui el compromís social dels i les joves amb el seu territori rural d’origen. Dins de les diferents actuacions incloses en el projecte, està el programa d’AJUTS AL PRACTICUM, on l’objectiu és incentivar mitjançant una contraprestació econòmica l’estada de joves universitaris en pràctiques en empreses situades en territoris rurals per promoure i facilitar el retorn i la incorporació al mercat de treball dels joves a les zones rurals.

En el cas dels alumnes que vulguin participar en aquest programa, han d’estar apuntats a l’esmentat programa i, entre altres requisits, han d’estar matriculats, durant el curs que prevegi la convocatòria, en estudis oficials de grau o màster d’una universitat del sistema universitari de Catalunya i haver superat un mínim del 50% dels crèdits de la titulació en el cas d’estudis de grau en el moment de sol·licitar les pràctiques.

En els darrers anys, l’Ajuntament de Santa Bàrbara ja havia sol·licitat alumnes en pràctiques però, malauradament, cap dels alumnes inscrits al programa havia acceptat l’oferta, bé fora per excés d’ofertes de pràctiques, com per menor demanda per part d’estudiants o, també, perquè no hi havia cap persona candidata del lloc de pràctiques que s’oferia.

Enguany, l’Ajuntament de Santa Bàrbara va sol·licitar una persona vinculada al grau de Comunicació i Audiovisuals o ensenyaments vinculats (igual que l’any anterior), per tal de donar suport a la Plana Ràdio durant la temporada d’estiu. Entre altres, les tasques a realitzar per la persona beneficiària seran:

– Organització de tot l’arxiu existent a la Plana Ràdio a nivell de material sonor, audiovisual i documental, tant a nivell físic com digital.

– Digitalització de material audiovisual existent per a la creació d’un fons digitalitzat de material fotogràfic històric de la Plana Ràdio.

– Donar suport a la millora de les xarxes socials pròpies de la ràdio local.

– Substitució, de forma temporal i si s’escau, del personal propi de la ràdio en cas que hi hagi baixa temporal i/o període de vacances.

En aquesta ocasió, l’Ajuntament va rebre, per part del programa ODISSEU, 4 candidatures per part d’alumnes interessats/des en participar en la selecció, la qual es va realitzar d’acord amb el currículum vitae de les persones que van presentar la candidatura, tenint molt present, entre altres variables, que la persona contractada fora estudiant del grau de Comunicació i Audiovisual, així com que complís amb un dels principals objectius del projecte ODISSEU, és a dir, retorn de joves amb formació universitària cap al medi rural, amb la voluntat d’evitar “fuga de cervells” dels entorns més rurals cap a les ciutats.

La persona beneficiària tindrà un contracte de pràctiques de 300 hores, el qual serà subvencionat per l’Agència d’Ajuts Universitaris i Recerca (AGAUR) de la Generalitat de Catalunya.

Santa Bàrbara, 25 de juny de 2020