ENDESA INVERTEIX MÉS DE 297.000 EUROS A SANTA BÀRBARA
89683
post-template-default,single,single-post,postid-89683,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

ENDESA INVERTEIX MÉS DE 297.000 EUROS A SANTA BÀRBARA

ENDESA INVERTEIX MÉS DE 297.000 EUROS A SANTA BÀRBARA

Recentment, ENDESA ha completat una sèrie de millores al nostre poble, amb una inversió total de gairebé 300.000 euros per estendre una nova línia subterrània de mitjana tensió entre 6 subestacions. L’objectiu era poder tancar el que tècnicament s’anomena una anella elèctrica, per tal que, en cas de puntes de demanda o d’una incidència en el servei, la xarxa es pugui alimentar per vies alternatives i reduir el temps d’interrupció del subministrament als clients. També s’ha aprofitat per fer millores a l’interior de les subestacions transformadores per fer-les més segures.

Tot això és fruit de les queixes i reclamacions que des de l’Ajuntament de Santa Bàrbara es van fer arrel dels importants talls de subministrament del setembre de 2018; i cal dir que de tota aquesta inversió ni un sol euro ha sortit de les butxaques dels planers i les planeres.

Endesa està fent aquesta inversió per reformar tecnològicament part de les infraestructures elèctriques de Santa Bàrbara amb l’objectiu d’incrementar la qualitat i la continuïtat del servei d’aquest municipi del Montsià. Els treballs, que s’executen en dues fases i engloben múltiples actuacions, també beneficiaran més de 3.000 clients repartits entre les poblacions de Masdenverge, Godall, La Galera, Freginals i Amposta, també al Montsià, així com la pedania de Vinallop, a Tortosa, al Baix Ebre.

En aquesta fase, la Companyia destina més de 156.000 euros per estendre una nova línia subterrània de mitjana tensió d’un total de 319 metres de longitud.

També, en aquesta actuació, s’està adequant i reformant un centre de transformació, que es dotarà de noves tecnologies. D’aquesta manera, s’està procedint a substituir les tradicionals cabines elèctriques per unes d’última generació que incorporen un gas de característiques aïllants. Aquestes cabines, completament estanques, tenen una major capacitat d’extinció en cas que es produís algun incident i són més segures per als tècnics, quan han d’entrar al centre de transformació a fer treballs de manteniment i millora o a realitzar alguna maniobra.

Aquesta inversió se suma als aproximadament 141.000 euros que prèviament -l’any 2019, en una primera fase- s’havien destinat al municipi. Llavors, es va traçar una línia subterrània de mitjana tensió d’un total de 816 metres per tal de tancar tres anelles elèctriques a la població. A més, també es van reformar quatre centres de transformació amb elements d’última tecnologia.

Aquesta intervenció forma part del conjunt d’actuacions que Endesa promou per a la millora de les seves infraestructures i del subministrament elèctric a les Terres de l’Ebre, totes elles enfocades a la progressiva adaptació de les instal·lacions de la Companyia a les darreres tecnologies del sector.

Santa Bàrbara, 29 de juny de 2020

Regidoria de Serveis