OBRES DEL CARRER AIRE (Fase II)
90436
post-template-default,single,single-post,postid-90436,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

OBRES DEL CARRER AIRE (Fase II)

OBRES DEL CARRER AIRE (Fase II)

A finals de juliol van quedar enllestides les obres de reforma del carrer Aire (Fase II), en el tram comprés entre els encreuaments amb el carrer Príncep i el carrer Roger de Llúria.

Se segueix així donant continuïtat a la canalització del Barranquet, iniciada al 2014 amb les obres del carrer Victòria, amb l’objectiu d’absorbir, en la mesura del que sigui possible, les avingudes periòdiques del Barranc del Pelós que creua d’oest a est el nostre poble.

Igualment que en les fases anteriors, en aquesta fase s’ha instal·lat la canonada de recollida d’aigües pluvials i s’ha renovat totalment la xarxa d’aigua potable, el clavegueram i l’enllumenat. El carrer disposa d’un paviment d’aglomerat asfàltic, i cal destacar la millora de les voreres per tal de donar prioritat al pas de vianants per les mateixes sense dificultats. En aquests moments queda pendent la col·locació d’algunes peces de mobiliari urbà, i els focus que enllumenaran la part posterior de l’edifici de l’ajuntament.

Cal recordar que aquesta obra, que es va començar al mes de gener, ha sofert durant la seva execució els forts aiguats de la tempesta Glòria, així com la interrupció dels treballs durant vàries setmanes degut als efectes de la pandèmia de la COVID-19.

L’obra tenia un pressupost de licitació de 380.000,00 € i ha estat executada, després de concurs públic, per l’empresa ampostina Contregisa, amb un pressupost d’adjudicació de 278.574,07 € (IVA inclòs). Aquesta obra ha estat finançada en un 30% aproximadament per la Diputació de Tarragona a través del PAM.

Aprofitant les obres del carrer Aire, també s’ha procedit a la reforma de la “costereta” del carrer Pagesia, per tal d’eliminar barreres arquitectòniques i donar-li la mateixa estètica que a la resta del carrer.

L’alcalde Antonio Ollés, responsable de l’àrea d’Urbanisme, vol expressar el seu agraïment a tot el veïnat en general per la paciència mostrada per les molèsties, directa o indirectament, ocasionades. També mostra la seva determinació a seguir canalitzant aquest barranc urbà, i ja s’està treballant en els projectes de les dos fases restants fins arribar al col·lector, previstes per als anys 2021 i 2022.

Santa Bàrbara, 10 d’agost de 2020

Regidoria d’Urbanisme