ADQUISICIÓ DEL SOLAR DE LES CASES VALLÉS
90494
post-template-default,single,single-post,postid-90494,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

ADQUISICIÓ DEL SOLAR DE LES CASES VALLÉS

ADQUISICIÓ DEL SOLAR DE LES CASES VALLÉS

El passat 16 de setembre, l’Ajuntament de Santa Bàrbara va adquirir el solar on estaven ubicades les Cases Vallés. Ha estat un llarg procés des de què el 21 de setembre de 2019 tingués lloc l’ensorrament d’aquests dos edificis situats al carrer Major 9 i 11 de la nostra població.

En primer lloc, la part propietària va haver de fer front a l’enderroc del que havia quedat en peus de les construccions per tal d’evitar riscos als vianants i habitatges veïns. Després es va haver de consolidar i protegir convenientment la paret mitjanera. En paral·lel, l’Ajuntament de Santa Bàrbara va iniciar negociacions per tal d’aconseguir una cessió del solar per destinar-lo a aparcament de vehicles en superfície. Els propietaris no estaven interessats en fer cap cessió, però en canvi es van mostrar oberts a rebre alguna oferta de compra encara que fos a la baixa. Tenint en compte que el preu de sortida eren 117.000 euros, l’Ajuntament va presentar una oferta per 40.865 euros més IVA, que sorprenentment fou acceptada per la part propietària.

En previsió d’aquesta acceptació de l’oferta presentada, es va habilitar una partida pressupostària de 50.000 euros, i finalment el passat 16 de setembre, l’alcalde Antonio Ollés en representació de l’Ajuntament de Santa Bàrbara i el representant de la part venedora Divarian Propiedad SA, van signar el document de compra-venda a la notaria de Santa Bàrbara.

Tal i com es va explicar inicialment, aquest solar de gairebé 400 metres quadrats, situat al centre del poble, es destinarà provisionalment a aparcament de vehicles, però no es descarta poder donar-li algun altre ús en el futur. Com a actuació immediata es procedirà a arranjar i formigonar el solar, així com a posar la senyalització necessària per tal de poder habilitar les places d’aparcament.

Santa Bàrbara és un poble jove, i que no té un gran patrimoni arquitectònic, per aquest motiu és important que tots plegats fem un esforç per intentar conservar el patrimoni rebut dels nostres avantpassats. En primer lloc les administracions, donant facilitats i incentivant les obres de conservació i rehabilitació, però sobretot els propietaris, que han de ser conscients de la importància de mantenir en bones condicions els edificis antics i principalment aquells que atresoren un cert valor històric o patrimonial. És responsabilitat de tots que situacions com l’ocorreguda amb les Cases Vallés no tornin a succeir mai més.

Santa Bàrbara, 25 de setembre de 2020

Regidoria d’Urbanisme