DIPOSITA AQUÍ EL TEU MASCLISME
90560
post-template-default,single,single-post,postid-90560,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

DIPOSITA AQUÍ EL TEU MASCLISME

DIPOSITA AQUÍ EL TEU MASCLISME

L’Ajuntament de Santa Bàrbara s’ha adherit a la campanya ‘Diposita aquí el teu masclisme’, impulsada per l’Institut Català de les Dones, que pretén reconèixer i desmuntar el masclisme per llençar-lo directament a la paperera.

La campanya consisteix en fer visible a les papereres públiques aquest lema mitjançant uns adhesius que ja s’han començat a distribuir. Amb aquesta acció es vol visibilitzar aquesta realitat per poder aconseguir la igualtat efectiva i desemmascarar les desigualtats socials, polítiques, econòmiques i jurídiques que pateixen les dones.

Laura Martínez, presidenta de l’Institut Català de les Dones, ha declarat que “reconèixer el masclisme i desmuntar-lo llençant-lo simbòlicament a les papereres és important perquè no podem lluitar contra una ideologia si no és reconeguda”. Laura Martínez també ha volgut posar de relleu que “hem de tenir clar que ‘el contrari del masclisme no és el feminisme’, una frase que encara se sent massa cops, i campanyes com aquesta ajudaran a que se’n parli i es conegui millor el significat d’aquests dos termes que en cap cas són antònims. Cal deixar clar que el feminisme en cap cas pretén situar un gènere pel damunt de l’altre, sinó que vol la igualtat efectiva”.

La regidora de Serveis Socials, Ana M. Panisello, comenta que l’acció dels adhesius a les papereres és una manera de donar visibilitat a una problemàtica present a la nostra societat, i que cal reconèixer aquesta realitat per poder eliminar la desigualtat social que genera. També comenta que es una acció avançada del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones, que tots els any és el 25 de novembre.

Santa Bàrbara, 23 d’octubre de 2020

Regidoria de Serveis Socials