ORDENANCES FISCALS 2021
90591
post-template-default,single,single-post,postid-90591,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

ORDENANCES FISCALS 2021

ORDENANCES FISCALS 2021

A la sessió plenària celebrada el dia 29 d’octubre a l’Ajuntament de Santa Bàrbara es va aprovar la modificació d’algunes ordenances fiscals incorporant una sèrie de bonificacions i reducció de les taxes, dirigides principalment a pal·liar els efectes negatius de la pandèmia de la COVID-19, i a fomentar la implementació de l’ús de l’energia solar als habitatges.

Cal destacar la important bonificació del 50 % de l’IBI durant 5 anys, de la qual podran beneficiar-se els planers que instal·lin plaques solars per autoconsum als seus habitatges, així com també del 95 % dels impostos de l’ICIO i Llicència Urbanística.

Així mateix, s’elimina el límit de 36 anys per poder beneficiar-se de la bonificació del 50 % en aquests dos impostos de l’ICIO i Llicència Urbanística, a tots aquells que facin obres majors per rehabilitació d’edificis existents.

També hi ha una reducció del 5 % en la taxa de les escombraries, que se suma al 5 % ja aplicat al 2020, i que és fruit de l’estalvi que suposa per a les arques municipals el canvi de contenidors soterrats a superfície.

S’han tingut en compte els importants perjudicis que han suposat els confinaments, especialment al sector de la restauració, i per això s’ha inclòs una reducció de la taxa del clavegueram entre el 5 % i el 10 % per a bars, restaurants i hotels. Així mateix també s’ha aplicat una important reducció en aquesta mateixa taxa a les empreses del Polígon Barranc de Lledó. I en la mateixa línia de suport al sector de la restauració, al 2021 no s’aplicarà la taxa d’ocupació de la via pública per taules i cadires.

Finalment, cal esmentar també la bonificació per a famílies nombroses o monoparentals en les quotes de la Llar d’Infants, la supressió de les plusvàlues per herències en el cas d’habitatge habitual, la reducció del preu dels estands a la Fira de l’Oli, la reducció de la taxa d’ocupació de la via pública per a firaires i la reducció de la quota de les parades 4 i 5 del Mercat Municipal.

El conjunt de modificacions es va aprovar amb els vots favorables de l’equip de govern format per JUNTS x SB i ERC, i també dels grups PPC i MAP, mentre que la regidora del PSC va estar absent.

L’alcalde i regidor d’Hisenda, Antonio Ollés, es mostrava satisfet per aquesta aprovació unànime del plenari, i agraeix a tot l’equip de govern la seva contribució per haver pogut acordar aquesta sèrie de bonificacions i reduccions fiscals, que tenen aquest doble objectiu, per una banda ajudar als nostres convilatans a poder suportar millor els efectes de la crisi econòmica derivada de la pandèmia de la COVID-19, i per una altra, incentivar la instal·lació de plaques fotovoltaiques als habitatges per poder contribuir a l’estalvi energètic i la conservació del medi ambient.

Santa Bàrbara, 3 de novembre de 2020

Regidoria d’Hisenda