COL·LABORACIÓ DE LA FUNDACIÓ “LA CAIXA” I CAIXABANK AMB L’AJUNTAMENT DE SANTA BÀRBARA PER AL PROJECTE GRANSALUT
90606
post-template-default,single,single-post,postid-90606,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

COL·LABORACIÓ DE LA FUNDACIÓ “LA CAIXA” I CAIXABANK AMB L’AJUNTAMENT DE SANTA BÀRBARA PER AL PROJECTE GRANSALUT

COL·LABORACIÓ DE LA FUNDACIÓ “LA CAIXA” I CAIXABANK AMB L’AJUNTAMENT DE SANTA BÀRBARA PER AL PROJECTE GRANSALUT

La Fundació “la Caixa” i CaixaBank han col·laborat amb l’Ajuntament de Santa Bàrbara per al projecte Gransalut de dinamització dels parcs de salut i les llars de jubilats, per prevenir i disminuir els diferents efectes que produeix la inactivitat en les persones grans.

Fundació “la Caixa” ha aportat 2.200 € al projecte canalitzats a través de l’Acció Social de CaixaBank.

Gransalut és un projecte que fins aquest any es realitzava a la Llar dels Jubilats i als diferents Parcs de Salut de la localitat. D’una banda es realitza l’activitat als parcs de salut (exterior) amb gent gran i grups reduïts per treballar la força, l’equilibri, la flexibilitat i la coordinació. I per l’altra banda es realitzen també sessions dirigides (interior) per prevenir i disminuir els diferents efectes que produeix la inactivitat.

Aquest any s’ha iniciat al Pavelló Municipal, ja que per les circumstàncies derivades de la COVID-19, el monitoratge ha d’augmentar per reduir els grups i el preu de l’activitat s’ha incrementat. Fet que suposa un problema per a la gent gran, que la majoria tenen una economia ajustada. Per això, des de l’Ajuntament, es va demanar la col·laboració a la Fundació “la Caixa” i CaixaBank,  considerant que s’ha de potenciar que la gent gran sigui activa i s’eviti el sedentarisme.

La col·laboració permetrà reduir el preu mensual per als usuaris de Gransalut.

La signatura de l’acord es va realitzar de forma telemàtica per les circumstàncies sanitàries actuals.

Des de l’Ajuntament es vol agrair la col·laboració de la Fundació “la Caixa”, amb aquestes accions es contribueix a poder millorar el benestar de la gent gran de la localitat.

L’Acció Social, un dels pilars del Pla de RSC de CaixaBank

 Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d’oficines de CaixaBank pot fer costat a la Fundació “la Caixa” en la seva labor social, detectant necessitats d’entitats socials locals i canalitzant una part del pressupost de la Fundació. El 2019, el 92 % de les oficines del banc van donar suport a algun projecte social. La col·laboració entre ambdues institucions fa possible que milers de petites i mitjanes entitats socials solidàries puguin accedir a ajudes econòmiques per tirar endavant els seus programes. D’aquesta manera, cada any, més de 10.000 projectes reben, en conjunt, prop de 45 milions d’euros de la Fundació “la Caixa” a favor de més de 8.000 entitats socials de tot el país. Es tracta, majoritàriament, de projectes que aporten solucions en l’àmbit de la malaltia, la discapacitat, l’exclusió social, la pobresa infantil, les persones majors i l’envelliment. Des de l’inici de la crisi de la COVID19, Fundació “la Caixa” ha destinat, a través de CaixaBank, 9,6 milions d’euros a 1.700 projectes relacionats amb el proveïment d’aliments, material sanitari i emergències per donar resposta a les persones vulnerables més afectades per la pandèmia.

Santa Bàrbara, 5 de novembre de 2020

Regidoria de Serveis Socials