CINE KURSAAL, MEMÒRIA HISTÒRICA PLANERA
90636
post-template-default,single,single-post,postid-90636,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

CINE KURSAAL, MEMÒRIA HISTÒRICA PLANERA

CINE KURSAAL, MEMÒRIA HISTÒRICA PLANERA

L’Ajuntament de Santa Bàrbara ha adquirit 4 quartilles de l’any 1945 i 1 de l’any 1944 amb els cartells i sessions de cine que es projectaven al “Salón Kursaal” de Santa Bàrbara.

Un col·leccionista de cine es va posar en contacte amb la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Santa Bàrbara per oferir-li aquestes 5 quartilles amb informació d’algunes de les pel·lícules que es van projectar al cine planer durant els anys 1944 i 1945: “La octava mujer de Barba Azul”, “Volvieron cinco”, “Matrimonio original”, “La aldea maldita” i “Una mujer endiablada”.

El Salón Kursaal, també era conegut com “el cine de Bretó”, ja que va ser qui el va obrir als anys trenta i li va donar prestigi mitjançant tota classe d’espectacles i activitats culturals i polítiques. Més tard el va gestionar Manel Climent, Manel de Batalla. I, finalment, quan el va adquirir Rogelio Ibáñez es va convertir en cine d’estiu, subsidiari del Cine Moderno.

La Regidoria de Cultura sempre està predisposada a contribuir en la recerca de la memòria històrica planera i aquesta era una oportunitat que no es podia deixar passar, segons explicava el regidor de Cultura, Agustí Espuny. A més a més, el regidor també explicava que les quartilles es catalogaran i entraran a formar part del fons local de la biblioteca municipal.

Santa Bàrbara, 17 de novembre de 2020

Regidoria de Cultura