25N DIA INTERNACIONAL PER A L’ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA ENVERS LES DONES
90683
post-template-default,single,single-post,postid-90683,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

25N DIA INTERNACIONAL PER A L’ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA ENVERS LES DONES

25N DIA INTERNACIONAL PER A L’ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA ENVERS LES DONES

Santa Bàrbara commemora el Dia internacional per a l’eliminació envers les dones amb diferents accions.

La primera va ser l’adhesió a la campanya ‘Diposita aquí el teu masclisme’, impulsada per l’Institut Català de les Dones, que es van posar els adhesius a les papereres de la localitat amb la intenció de donar visibilitat a aquesta realitat per poder aconseguir la igualtat efectiva i desemmascarar les desigualtats socials, polítiques, econòmiques i jurídiques que pateixen les dones.

La mateixa setmana del 25N es va realitzar una tertúlia telemàtica a la Plana Ràdio a la qual van participar: Fàtima Beltran, escriptora; Fàtima Blanch, coordinadora del SIAD del Consell Comarcal del Montsià; Yolanda Valldepérez, presidenta de les Dones Planeres; Ana M. Panisello, regidora de Serveis Socials i Fàtima Blanch, tècnica de Serveis Socials. Es va parlar dels diferents serveis, de la realitat en la qual ens trobem i cadascuna va aportar els diferents punts de vista.

També a la Plana Ràdio es va fer la lectura del Manifest 25N 2020, que conclou dient: Les violències masclistes només es poden eliminar des de l’arrel, sigues tu també còmplice en la construcció d’aquest món millor.

I per últim, durant tot el dia, a l’Smartcentre i al Centre Municipal de Serveis Socials, tothom qui va voler va deixar missatges a una bústia i se’ls obsequiava amb una bossa de roba amb el #SbdiunomésSíésSí i una guia d’estil de llenguatge inclusiu i no sexista. Van ser una seixantena de persones que van deixar missatges molt diversos: ‘Les dones no volem ser valentes, volem ser lliures’. ‘Ni agressor, ni còmplice’. ‘No posicionar-te és estar de part de l’agressor!’. ‘Tots som iguals, no fem distincions de gènere per viure tothom lliure’. ‘No vull sentir por quan vaig sola cap a casa, vull ser lliure i tindre els meus propis drets’. ‘Per totes elles, aquestes que ja no hi són, nosaltres serem la nostra veu, perquè no en volem ni una més’. Entre d’altres.

La regidora de Serveis Socials, Ana M. Panisello, vol agrair a la gent que s’implica amb les accions que, per petites que siguin, el que es vol és donar visibilitat i sensibilitzar a la població. És una lluita que no s’aconseguirà si no es treballa units com a persones, sense diferenciar la dona de l’home i l’home de la dona.

Santa Bàrbara, 26 de novembre de 2020

Regidoria de Serveis Socials