REPARACIÓ DEL CAMÍ TARONGINA
90729
post-template-default,single,single-post,postid-90729,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

REPARACIÓ DEL CAMÍ TARONGINA

REPARACIÓ DEL CAMÍ TARONGINA

Durant el mes de novembre s’han realitzat treballs de manteniment i millora del camí Tarongina, també conegut com a Quarter Nord, una via de 650 metres que comunica el passeig de les Escoles amb la carretera T-331z en direcció a Tortosa. Es tracta d’un vial molt utilitzat pels veïns de la població, així com pels treballadors i transportistes de les importants fàbriques que es troben ubicades a la zona.

Els treballs de manteniment han consistit en la neteja dels vorals, la preparació prèvia dels sobreamples i alguns clots amb àrids granítics, i el posterior pavimentat amb reg asfàltic utilitzant fins a 75 tones d’asfalt reciclat, un residu que habitualment fa cap als abocadors i que d’aquesta manera es pot recuperar en una segona vida útil, estalviant costos de producció i reduint l’impacte al medi ambient.

En una segona fase, atenent una petició dels gerents de les empreses BARINSA i BARIPERFIL, es va aprofitar per fer una millora en el tram del camí just al davant de les entrades de les fàbriques,  on es va fressar l’asfalt i formigó existents, i es va procedir a aplicar una capa d’asfaltat aglomerat per tal d’aconseguir una major consistència, i a la vegada es van donar unes pendents que ajudaran a canalitzar l’aigua de pluja de manera que no es facin bassals, que a la llarga malmeten el ferm del camí.

Els treballs de manteniment han estat duts a terme per l’empresa GRUP ALFACS per un cost total de 12.256,82 euros IVA inclòs. Pel que respecta a la millora del tram asfaltat amb aglomerat, ha estat l’empresa ADOLFO CONSTRUCTORS qui l’ha executat, amb un cost de 9.909,90 euros IVA inclòs, que ha estat sufragat en un 50% per l’Ajuntament de Santa Bàrbara i un altre 50% a càrrec de les empreses BARINSA i BARIPERFIL.

Santa Bàrbara, 9 de desembre de 2020

Regidoria d’Urbanisme