MURAL EN HOMENATGE ALS AVANTPASSATS PLANERS
90766
post-template-default,single,single-post,postid-90766,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

MURAL EN HOMENATGE ALS AVANTPASSATS PLANERS

MURAL EN HOMENATGE ALS AVANTPASSATS PLANERS

En homenatge als avantpassats planers, el grafiter, Roc Blackblock, ha pintat un mural que visibilitza els nostres avantpassats dalt d’un carro que, durant molts anys, va ser el principal mitjà de transport de persones, estris, collites, mercaderies i tot el que fes falta.

La imatge que s’ha il·lustrat al mural corresponen a una fotografia original del poble en la qual apareixen homes, dones i xiquetes de Santa Bàrbara a un carrer del poble i dalt d’un carro. El que busca l’artista és comunicar i expressar idees, conceptes… i amb l’oportunitat que li ha donat l’Ajuntament de Santa Bàrbara vol mostrar aquesta faceta més expressiva.

Roc Blackblock va estudiar disseny gràfic, després il·lustració i és tatuador autodidacta, però de fet des de què té ús de raó s’ha expressat amb gargots i dibuixos, i es considera un il·lustrador “tot terreny”, murs, pell, papers, teles, formats digitals…

L’artista es va reunir amb les regidories de Festes i de Cultura per escollir la fotografia que podia identificar millor l’homenatge que l’Ajuntament de Santa Bàrbara vol fer als nostres avantpassats i que a la vegada l’artista se sentís còmode i orgullós del seu treball. Finalment es va decidir aquesta fotografia feta entre els anys 1936 i 1939 que transmet l’essència dels nostres avantpassats i que per la disposició i colors va ser la que més es va adequar a les característiques del treball que l’artista volia realitzar.

El mural s’ha pintat al solar on estaven ubicades les Cases Vallés que va adquirir l’Ajuntament de Santa Bàrbara el 16 de setembre de 2020, després que el 21 de setembre de 2019 tingués lloc l’ensorrament d’aquests dos edificis situats al carrer Major 9 i 11 de la nostra població. Tal i com es va explicar inicialment, aquest solar de gairebé 400 metres quadrats, situat al centre del poble, s’ha destinat a aparcament de vehicles, però no es descarta poder donar-li algun altre ús en el futur.

La regidora de Festes, Laia Pla, i el regidor de Cultura, Agustí Espuny, estan molt satisfets que aquest gran artista hagi accedit a fer el mural i posar en valor als nostres avantpassats planers, a la vegada que entrarà a formar part de la recerca de la nostra memòria històrica.

Santa Bàrbara, 21 de desembre de 2020

Regidoria de Festes i Cultura