APROVAT EL PRESSUPOST MUNICIPAL PER A L’ANY 2021
90775
post-template-default,single,single-post,postid-90775,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

APROVAT EL PRESSUPOST MUNICIPAL PER A L’ANY 2021

APROVAT EL PRESSUPOST MUNICIPAL PER A L’ANY 2021

En el ple extraordinari del dia 28 de desembre, entre d’altres punts, es va aprovar el pressupost municipal per a l’exercici 2021 amb els vots favorables de Junts x Santa Bàrbara, ERC i PP, l’abstenció de MAP, l’absència de PSC i cap vot en contra.

El pressupost ascendeix a 3.492.540,00 €, el que suposa un increment del 11,40 % respecte de l’aprovat inicialment al 2020, encara que cal tenir en compte que durant l’any 2020 es va fer una important incorporació de crèdit de 652.096 euros procedent del romanent de tresoreria. En aquest nou pressupost es continua complint l’objectiu d’estabilitat i l’objectiu de deute (per tercer any consecutiu la ràtio d’endeutament és del 0 %), però enguany no és complirà amb la regla de la despesa. No obstant això, degut a la complicada situació econòmica que ha provocat la pandèmia de la COVID-19, al 2021 les corporacions locals estan eximides de complir amb les exigències de la regla de la despesa.

Com és habitual, el pressupost es distribueix en tres parts principals, per un costat la destinada a personal, una altra a manteniments i serveis, i finalment una tercera a inversions. Al nou pressupost es recull l’increment salarial per als treballadors municipals així com noves contractacions. També es continuarà finançant de manera apropiada el manteniment dels serveis bàsics i d’atenció a les persones, com són el Centre de Dia, Llar d’Infants, Escola Jaume Balmes, Smartcentre, Llar de Jubilats, Instal·lacions Esportives, Centre Obert, Servei de Neteja Viària, Recollida d’Escombraries, Serveis Socials, Escola de Música, Museu de la Vida a la Plana, etc.

I finalment, en la partida dedicada a inversions destaquen tres obres principals, dos que ja estan començades com la construcció de la nova Nau Polivalent, o la Fase IV de rehabilitació de l’edifici de l’ajuntament, i en tercer lloc la Fase III de la canalització del carrer Aire, des del carrer Roger de Llúria fins a la plaça de l’Alto. A part d’aquestes obres principals, hi ha d’altres que també s’acabaran d’executar, com les millores a la Llar de Jubilats, la construcció d’un nou parc caní, o continuar fent renovació de la xarxa de l’enllumenat públic.

Tot això es farà sense haver d’incrementar cap impost o taxa municipal, fins i tot havent introduït bonificacions en l’IBI per a la instal·lació de plaques solars, o rebaixant les taxes de recollida d’escombraries en un 5 %, o la taxa de clavegueram per a bars, restaurants i hotels entre un 5 % i un 10 %.

Igualment que en anys anteriors, una vegada es faci el tancament pressupostari de 2020, i en funció del romanent de tresoreria que hagi disponible, l’equip de govern té previst incorporar unes altres inversions al pressupost, com podria ser l’adquisició d’una nova màquina escombradora. Així mateix es continuarà fent actuacions per reparar camins del terme municipal, fet que dependrà en part de les subvencions a les quals es pugui accedir.

Una vegada l’aprovació del pressupost 2021 sigui definitiva, es podrà consultar el detall a la pàgina web municipal i a les oficines de l’ajuntament.

L’alcalde i al mateix temps regidor d’Hisenda, Antonio Ollés, es troba satisfet amb l’aprovació d’aquests comptes per al 2021, ja que segueixen en la línia de millora i manteniment dels serveis bàsics per a la població, així com un elevat nivell d’inversió. Un any més, tot l’equip de govern vol donar les gràcies públicament a tot el Departament de Secretaria i Intervenció per la bona feina feta durant tot el procés d’elaboració i tramitació del pressupost 2021.

Santa Bàrbara, 29 de desembre de 2020

Regidoria d’Hisenda