PROGRAMA DE SALUBRITAT PÚBLICA A SANTA BÀRBARA
90853
post-template-default,single,single-post,postid-90853,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

PROGRAMA DE SALUBRITAT PÚBLICA A SANTA BÀRBARA

PROGRAMA DE SALUBRITAT PÚBLICA A SANTA BÀRBARA

CONTROL DELS ROSEGADORS A LA XARXA DE SANEJAMENT MUNICIPAL PER PART DEL COPATE: Els controls es realitzen als pous de registre de la xarxa de sanejament distribuïts de manera que donen cobertura a tota la superfície del casc urbà de Santa Bàrbara. Durant l’any 2020, es van fer 10 actuacions a la xarxa de sanejament municipal.

El control de la periplaneta americana o escarabat americà a la xarxa de sanejament municipal, es substitueixen els tractaments de pulverització amb piretrines que tenen l’efecte de desallotjament tan alt, per un tractament amb gel a base de piretrines (Ecorex gel one de la casa mylva) amb atraient alimentari i d’aplicació amb pistola de silicona que presenta un baix efecte de desallotjament.

La campanya 2020, es van realitzar un total de 4 tractaments pel control d’escarabats a la xarxa de clavegueram municipal. Els últims anys s’havia proposat un canvi d’estratègies de lluita contra les plagues urbanes (insectes i rosegadors). Es substituïen els tractaments preventius de desinsectació i desratització per estratègies de lluita integrada, que consisteixen en observar, avaluar i aplicar els mètodes de lluita idonis per a cada cas en particular.

En general, els punts crítics que han estat objecte de control són la cuina, sala de calderes, lavabos etc. Els mesos de març i octubre es van fer les dos revisions anuals a l’Escola Pública Jaume Balmes, amb un total de 4 actuacions d’inspecció. En cap cas es va detectar la presència de vectors.

Davant la necessitat de garantir unes bones condicions de salubritat pública a les diferents instal·lacions i equipaments municipals, es fa imprescindible l’establiment d’un servei de desinsectació i desratització que respongui ràpidament als problemes puntuals derivats de la presència de vectors (puces, escarabats, ratolins, rates, etc.).

Els darrers anys, s’han hagut de realitzar algunes actuacions contra la proliferació d’escarabats de les espècies blatella germànica i periplaneta americana dintre de la xarxa de sanejament del municipi. La problemàtica es crea quan aquesta plaga surt de la xarxa i colonitza els carrers, vivendes, locals, etc.

Santa Bàrbara, 19 de gener de 2021

Regidoria de Medi Ambient