L’SMARTCENTRE INSTAL·LA UN SISTEMA DE RENOVACIÓ D’AIRE
90900
post-template-default,single,single-post,postid-90900,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

L’SMARTCENTRE INSTAL·LA UN SISTEMA DE RENOVACIÓ D’AIRE

L’SMARTCENTRE INSTAL·LA UN SISTEMA DE RENOVACIÓ D’AIRE

En els edificis o locals que disposen de sistema de climatització sempre ha estat recomanable que aquest funcioni amb el màxim d’aportació d’aire exterior que sigui factible, i ara amb la crisi sanitària que estem patint degut a la Covid-19 això és imprescindible, per això, l’Smartcentre ha instal·lat un sistema de renovació d’aire que a través d’un extractor, extrau l’aire de l’interior i s’alimenta d’aire de l’exterior, de manera que es produeix una renovació de l’aire que hi ha a l’edifici.

La principal via de transmissió del virus SARS-CoV-2 és de persona a persona a través de la inhalació i/o intercepció de petites gotes que es produeixen quan una persona infectada tus, esternuda o parla, a distàncies curtes. Aquestes gotes són relativament pesades, no viatgen lluny i es dipositen ràpidament al terra o a les superfícies properes. Per això les principals mesures per evitar el contagi són mantenir la distància entre persones, l’ús de mascaretes i la neteja i desinfecció de les superfícies. Tanmateix, el virus pot romandre també unes hores a l’aire en aerosols més petits, que es poden desplaçar a més distància i ser inhalats per altres persones que comparteixin el mateix espai. En un espai tancat, si l’aire no es renova suficientment i hi ha una persona infectada, la concentració del virus anirà augmentant i el risc de contagi serà més elevat.

Segons comentava el regidor de Cultura, Agustí Espuny, per aconseguir una bona ventilació d’un espai tancat cal mantenir la màxima aportació possible d’aire exterior, per això era imprescindible instal·lar aquest sistema a l’Smartcentre, no solament per la pandèmia que estem vivint actualment sinó també per evitar altres contagis que a través de l’aire puguin infectar als usuaris i que, amb la renovació de l’aire que té efecte sobretot en la reducció d’aquestes gotes més petites es disminueix la concentració del virus en cas de presència de persones infectades.

Santa Bàrbara, 2 de febrer de 2021

Regidoria de Cultura