L’11 DE FEBRER COMMEMOREM EL DIA DE LA DONA I LA NENA EN LA CIÈNCIA A L’SMARTCENTRE
90916
post-template-default,single,single-post,postid-90916,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

L’11 DE FEBRER COMMEMOREM EL DIA DE LA DONA I LA NENA EN LA CIÈNCIA A L’SMARTCENTRE

L’11 DE FEBRER COMMEMOREM EL DIA DE LA DONA I LA NENA EN LA CIÈNCIA A L’SMARTCENTRE

Des de l’Smartcentre de Santa Bàrbara vam celebrar el dia 11 de febrer tal com cal i volem compartir amb la xarxa el recull d’activitats que hem dut a terme per aquesta celebració volem fer ressò de la importància al llarg de la història de les aportacions de les dones a la ciència, i sobretot reconèixer i visualitzar la seva tasca.

Des de l’1 fins a l’11 de febrer, diàriament hem fet una publicació per les nostres xarxes socials de la figura de les dones que han estat rellevants al llarg de la història de la ciència, dones com la Marie Curie, la Jocelyn Bell Burnell, l’Erna Shneider Hoover, entre d’altres, que han estat dones que no ho van tenir fàcil en la seva època i que van lluitar per donar a conèixer el seu treball.

També hem editat un vídeo per posar en valor la importància de la participació de les nenes en totes les disciplines, especialment en les científiques i tecnològiques.

Enllaç vídeo:

https://youtu.be/NamFL01fiUo

I per aconseguir el màxim de difusió possible, s’emetrà un programa de ràdio a la Plana Ràdio, emissora municipal de Santa Bàrbara, en continguts relacionats en el Dia de la Dona i la Nena en la Ciència.

En totes les activitats de l’Smartcentre, es treballa i promou per aconseguir el màxim de paritat dels nostres participants, en els infants i en l’edat adulta, i aquesta paritat es dona gairebé sense adonar-nos, però en l’adolescència, costa més que les noies mostrin interès per les activitats científiques i tecnològiques. La manca de models femenins i de referents en aquests camps fa que mirin preferentment cap a altres disciplines. Cal visualitzar i empoderar les nenes i noies per evitar aquesta pèrdua d’interès.

Ana M. Panisello, regidora de Noves Tecnologies, aposta fermament per aquestes campanyes de sensibilització i des de l’Smartcentre es treballa contínuament per conscienciar que el coneixement, sigui de la disciplina que sigui, no és qüestió de gènere.

Santa  Bàrbara, 11 de febrer de 2021

Regidoria de Noves Tecnologies