VEREDICTE DEL JURAT DELS PREMIS LITERARIS 2021
93270
post-template-default,single,single-post,postid-93270,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

VEREDICTE DEL JURAT DELS PREMIS LITERARIS 2021

VEREDICTE DEL JURAT DELS PREMIS LITERARIS 2021

El dia 7 d’abril va tenir lloc la reunió del jurat del XXX premi literari Vila de Santa Bàrbara per debatre i decidir sobre quines obres eren les millors en la categoria de poesia i en la categoria d’assaig, ja que, aquest any, des de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Santa Bàrbara els premis que es van convocar van ser el premi de poesia i el premi d’assaig.

En aquesta edició, el total d’obres presentades de la modalitat de poesia van ser de 17, quantitat inferior a la del 2019 que va ser de 20 i superior a la de l’any 2017 que van ser d’11. Recordem que des de l’any 2012 els premis es convoquen bianualment, un any narrativa i al següent poesia i assaig i així successivament.

Els cinc membres del jurat expressaven la seua opinió respecte de les 17 obres participants, en la modalitat de poesia, al XXX Concurs Literari Sant Jordi Vila de Santa Bàrbara.

El premi de poesia, dotat amb 600 €, es va concedir a l’obra Marietes, de Guillem Blanch Roldan de Santa Bàrbara.

 S’atorgava un accèssit local dotat amb 120 € a l’obra Soterrats de Míriam Cid Valldepérez.

El premi d’assaig, dotat amb 600 €, es queda desert, ja que no es va presentar cap obra.

Els membres del jurat es mostraven satisfets per la qualitat de les obres presentades i per la seva col·laboració en consolidar aquest concurs literari. A més a més, comentaven que les procedències dels participants havien continuat estant molt variades i de llocs diferents de la geografia catalana.

Finalment, es congratulaven que en aquesta trentena edició s’hagués pogut atorgar el primer premi a un jove autor local.

El regidor de Cultura, Agustí Espuny, també expressava el seu agraïment als membres del jurat per la seua tasca i estava content per la participació que aquest XXX premi literari Vila de Santa Bàrbara havia tingut, amb autors de les quatre províncies de Catalunya, autors que era el primer cop que es presentaven a aquest premi, però sobretot perquè havia estat un dels anys amb més participació d’autors i autores locals i amb molt bona qualitat pel que fa a les seues obres. Per això el regidor ha decidit que el dia de l’entrega de premis també es farà un petit obsequi a tots els participants locals valorant el seu esforç i entrega en aquest concurs literari.

Finalment es mostrava satisfet que després de 30 anys fos la primera vegada que aquest premi el guanyés un autor local.

L’entrega dels premis es farà efectiva el dissabte 24 d’abril, a les 19 hores, al Parc Municipal 1 d’Octubre.

Santa Bàrbara, 8 d’abril de 2021

Regidoria de Cultura