FINALITZEN LES XXIX JORNADES CULTURALS
94299
post-template-default,single,single-post,postid-94299,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

FINALITZEN LES XXIX JORNADES CULTURALS

FINALITZEN LES XXIX JORNADES CULTURALS

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Santa Bàrbara organitzava enguany les XXIX Jornades Culturals després que l’any passat van haver de suspendre’s degut a la pandèmia provocada per la Covid-19.

La pandèmia continua, però amb les restriccions i mesures de seguretat es van poder realitzar alguns actes culturals organitzats dins les XXIX Jornades Culturals de Santa Bàrbara. No van ser unes jornades tan extenses com és habitual, però sí que van haver diversitat d’actes i temàtiques durant les dues setmanes que van durar. A més a més, per primera vegada i per prevenir els contagis i adaptar-se millor a les mesures de seguretat, es van realitzar tots els actes al carrer, per diferents llocs del poble. I tot i que era molt arriscat pel mal temps que podia fer, solament un acte va haver de canviar d’ubicació per la pluja, i es va acabar fent a la pista semi coberta del Poliesportiu Municipal, un lloc que tampoc era tancat.

La inauguració d’aquestes jornades va comptar amb l’actuació musical de la Lia Sampai i l’Adrià Pagès, presentant el seu segon disc “Amagatalls de llum” i que va entusiasmar al públic assistent. També molt emotiu va ser l’acte de presentació de llibres d’autors i autores locals, que aquest any es van voler posar en valor i ressaltant la seua importància, amb Cinta Ferré, Ignasi Estapé i Alvaro Arasa. I per acabar el primer cap de setmana, la tertúlia amb representants de les ramaderies de les Terres de l’Ebre posava el toc tradicional a les jornades.

El següent cap de setmana començava amb la celebració de la Diada de Sant Jordi, que cada any se celebra amb molt d’entusiasme, perquè és una diada viscuda com una celebració molt important per a la cultura del nostre poble i, per tant, es van realitzar activitats com lectures a càrrec dels alumnes de 6è de primària, 3r d’ESO, membres del club de lectura de l’Smartcentre i dels alumnes dels cursos de català per a adults, venda de roses a benefici dels projectes de Mans Unides i llibres de segona mà a càrrec de l’Associació Profauna Terres de l’Ebre; tallers i també la trentena edició del concurs Rogelio Farnós de l’Escola Jaume Balmes.

El dia següent, al matí es realitzava el taller de pintura que organitzava l’AMPA de l’Escola Jaume Balmes al pati de la mateixa escola i, a la tarda, el lliurament dels premis del XXX Concurs Literari Sant Jordi Vila de Santa Bàrbara, un concurs que dona prestigi a la cultura planera, però sobretot que dona a conèixer el nostre poble a l’exterior, ja que hi ha participants d’arreu de Catalunya. Enguany destaca la gran participació que va haver d’autors i autores locals, un dels anys que més, i sobretot destaca que per primera vegada el guanyador del premi de poesia va ser un planer, Guillem Blanch Roldan. L’accèssit local d’aquesta modalitat va ser atorgat a Míriam Cid Valldepérez. I per finalitzar l’acte, es va gaudir de l’actuació del grup Lorquianes, amb el seu recital musicat sobre poemes i textos de Federico Garcia LorcaMar de sueños”.

Acabava aquest segon cap de setmana amb l’espectacle familiar a càrrec de Companyia B. i l’obra “La rateta que…”

Finalment amb la romeria del dia 1 de maig, organitzada per la Penya Amics dels Cavalls, finalitzaven aquestes jornades donant pas als actes programats per celebrar la festivitat de Sant Gregori.

El regidor de Cultura, Agustí Espuny, destacava la participació que havia hagut a tots els actes aquestes setmanes d’intensa activitat cultural i l’entusiasme que la gent mostrava i sobretot gaudia d’ells, cosa que l’encoratja a seguir treballant per la cultura i la identitat planera.

Santa Bàrbara, 3 de maig de 2021

Regidoria de Cultura