ESTIU A LA BIBLIOPISCINA
96844
post-template-default,single,single-post,postid-96844,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

ESTIU A LA BIBLIOPISCINA

ESTIU A LA BIBLIOPISCINA

L’any 1998, des de la biblioteca de Santa Bàrbara es va plantejar la possibilitat que perquè els usuaris continuessin lligats a ella, ja que en arribar l’estiu els usuaris gairebé s’obliden de què existeix, sobretot els usuaris infantils, es realitzés una nova activitat, “la bibliopiscina”, que tenia com a objectiu primordial apropar la biblioteca als usuaris en particular i als habitants de la població en general.

Aquesta activitat s’havia dut a terme anualment fins a l’any passat que degut a la pandèmia causada per la COVID-19 no es va poder realitzar. Enguany, i amb les mesures de seguretat establertes, igual que passa a l’Smartcentre, es tornarà a portar a terme.

Es tracta de serveis d’extensió bibliotecària en què el principal objectiu és promoure la lectura com a activitat de lleure, no esperant que els lectors vagin als espais tradicionals de les biblioteques, sinó sortint a trobar-los allà on habitualment passen el seu temps d’oci per oferir-los els serveis bibliotecaris amb la màxima proximitat. En aquestes petites biblioteques d’estiu es pot consultar un fons seleccionat per a totes les edats en què predominen els temes d’actualitat i la literatura d’imaginació: diaris, revistes, còmics, contes i novel·les, principalment.

 Aquest estiu continuem realitzant aquesta activitat amb el mateix model dels darrers anys. L’any 2017 es va crear un espai específic per a la bibliopiscina situat a l’entrada, amb mobiliari apropiat per al seu ús, unes prestatgeries adequades al material documental, una taula i cadires per seure’s si no es vol consultar el material a la gespa de les piscines, i facilitant que la bibliopiscina pugui oferir els seus serveis en el mateix horari d’obertura que les piscines, del 24 de juny al 5 de setembre, de dilluns a diumenge de les 11 a les 14 hores i de 15 a les 20 hores, excepte els festius i caps de setmana que no es tanca al migdia.

Santa Bàrbara, 21 de juny de 2021

Regidoria de Cultura