L’SMARTCENTRE PARTICIPA AMB EL PROJECTE “BIBLIOTEQUES I SALUT MENTAL A LES TERRES DE L’EBRE”
102536
post-template-default,single,single-post,postid-102536,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

L’SMARTCENTRE PARTICIPA AMB EL PROJECTE “BIBLIOTEQUES I SALUT MENTAL A LES TERRES DE L’EBRE”

L’SMARTCENTRE PARTICIPA AMB EL PROJECTE “BIBLIOTEQUES I SALUT MENTAL A LES TERRES DE L’EBRE”

34 biblioteques públiques participen en activitats relacionades amb el projecte “Biblioteques i Salut Mental a les Terres de l’Ebre”

Amb motiu de la celebració del Dia Mundial de la Salut Mental el proper 10 d’octubre, 34 biblioteques públiques participen en diverses activitats relacionades amb el projecte “Biblioteques i Salut Mental a les Terres de l’Ebre”. El Departament de Cultura i la Taula de Salut Mental de les Terres de l’Ebre impulsen aquest projecte, que vol donar visibilitat a les persones que pateixen trastorns de salut mental, sensibilitzar la població sobre aquesta problemàtica, acabar amb l’estigma social i afavorir la prevenció d’aquests trastorns, sobretot entre els joves.

El treball conjunt de les biblioteques s’ha iniciat aquest estiu amb la col·laboració dels membres del Club Social Terres de l’Ebre (vinculat a la Institució de Salut Mental Pere Mata d’Amposta), que han confeccionat i decorat 34 arbres de cartró reciclat, que serviran perquè les persones usuàries de les biblioteques ebrenques puguin traslladar els seus dubtes i inquietuds al voltant d’aquest temàtica. Aquestes aportacions serviran, a la llarga, perquè els especialistes en salut mental identifiquin quines qüestions preocupen la ciutadania.

Una altra proposta a destacar és l’exposició-taller Im-perfectes, de les germanes Besolí. Es tracta d’una activitat adreçada als joves que pretén prevenir els trastorns alimentaris combatent la pressió excessiva entorn el físic femení i els cànons de bellesa imposats. Les biblioteques que acolliran l’exposició són les de Tortosa, Amposta, Móra d’Ebre i Gandesa.

Completa el programa el taller Còmic i salut mental, de l’il·lustrador morenc Jordi Alfonso, també per al públic jove, que s’impartirà a les biblioteques de Deltebre, Ulldecona, La Sénia, Flix, Camarles i Santa Bàrbara.

Tant el taller com l’exposició comptaran amb el suport de personal sanitari especialitzat que aporta la Taula de Salut Mental i que de manera voluntària contextualitzarà l’activitat i aportarà valor afegit.

El regidor de Cultura, Agustí Espuny, creu que aquest projecte és molt important i per això es mostra satisfet perquè es pugui realitzar des de l’Smartcentre de Santa Bàrbara.

Santa Bàrbara, 5 d’octubre de 2021