LA XXV FIRA DE L’OLI NOVELL, DELS CÍTRICS I DEL COMERÇ JA ÉS HISTÒRIA
105481
post-template-default,single,single-post,postid-105481,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

LA XXV FIRA DE L’OLI NOVELL, DELS CÍTRICS I DEL COMERÇ JA ÉS HISTÒRIA

LA XXV FIRA DE L’OLI NOVELL, DELS CÍTRICS I DEL COMERÇ JA ÉS HISTÒRIA

El diumenge 28 de novembre va finalitzar la XXV edició de la Fira de l’Oli Novell, dels Cítrics i del Comerç, una edició molt especial ja que, a banda de l’efemèride, va ser la primera fira amb el nou pavelló polivalent, després de molts anys de demanda, sobretot, per part d’expositors.

El divendres va ser el primer dia de fira que, al mateix temps, va servir també per inaugurar el nou pavelló. Ambdós van ser inaugurats per la Molt Hble. Presidenta del Parlament de Catalunya, Sra. Laura Borràs, qui va destacar el gran esforç per disposar d’aquest nou espai i va lloar al mateix temps haver arribat fins a aquesta vint-i-cinquena edició.

Durant dissabte i diumenge es va realitzar el gruix de les activitats. Enguany, aprofitant l’aniversari, a les activitats habituals com les rutes etnogràfiques, el concurs d’allioli, la demostració de la preparació del terreny, les xerrades tècniques, els tallers, les exposicions temàtiques o les ballades de jotes, es van incorporar algunes activitats noves, destacant el I Concurs de Tast d’Olis Novells de la demarcació Baix Ebre-Montsià o els diferents show-cookings a càrrec de la mediàtica Gessamí Caramès o el xef local Dani Jové.

Cal tenir present també que, paral·lelament a la fira, es van celebrar les XXIV Jornades Gastronòmiques de la Cuina de l’Oli.

Malauradament, un any més, la meteorologia va ser protagonista. Primer amb les intenses pluges de la setmana entrant i, durant el cap de setmana, el vent va tornar a deixar-se sentir per la fira que, d’altra banda, va posar encara més de manifest la necessitat de disposar d’un equipament com el que enguany s’ha estrenat.

La regidora de Fires, Ana M. Panisello, qui debutava també enguany, va valorar molt positivament la fira, i va posar de manifest la importància de tenir un equip de treball entregat que va fer possible que la fira se celebrés amb les màximes garanties i que s’aconseguís l’èxit esperat.

Santa Bàrbara, 2 de desembre de 2021

Regidoria de Fires