APROVAT EL PRESSUPOST MUNICIPAL PER A L’ANY 2022
106371
post-template-default,single,single-post,postid-106371,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

APROVAT EL PRESSUPOST MUNICIPAL PER A L’ANY 2022

APROVAT EL PRESSUPOST MUNICIPAL PER A L’ANY 2022

Al ple extraordinari del dia 23 de desembre, entre d’altres punts, es va aprovar el pressupost municipal per a l’exercici 2022 amb els quatre vots favorables de Junts x Santa Bàrbara, els dos regidors no adscrits i un regidor de MAP, amb els tres vots en contra d’ERC i PSC, i l’absència de la regidora del MAP.

Per primera vegada al consistori de Santa Bàrbara es presentava un pressupost per part d’un equip de govern en minoria i, per tal de poder aprovar-lo, l’alcalde i a la vegada regidor d’Hisenda, va haver de negociar prèviament amb la resta de formacions polítiques per tal de recavar el seu suport.

El pressupost ascendeix a 3.636.400,00 , el que suposa un increment del 4,12 % respecte de l’aprovat inicialment al 2021. Com és habitual, el pressupost es distribueix en tres parts principals. Per un costat la part destinada a personal, una altra a manteniments i serveis i finalment una tercera a inversions. Al nou pressupost es recull l’increment salarial pels treballadors municipals i es mantenen totes les partides pressupostàries necessàries per al manteniment dels serveis bàsics i d’atenció a les persones, com són el Centre de Dia, la Llar d’Infants, l’Escola, l’Smartcentre, la Llar de Jubilats, les Instal·lacions Esportives, el Centre Obert, el Servei de Neteja Viària, la Recollida d’Escombraries, els Serveis Socials, l’Escola de Música, el Museu de la Vida a la Plana, etc.

Finalment, a la partida dedicada a inversions, destaca una obra principal, que és la Fase V de la rehabilitació de l’edifici de l’ajuntament, i que consistirà bàsicament en completar la planta baixa per tal que les oficines municipals puguin retornar al lloc que les hi pertoca després de més de 8 anys situades de manera provisional a l’edifici del Mercat. Una obra que es licitarà amb un pressupost de 430.000 €, i que estarà finançada en part amb una subvenció del PAM de la Diputació de 232.000 €

Aquesta obra va ser el principal punt de discordança en el debat previ a la votació del pressupost, ja que els portaveus d’ERC i PSC consideren que al poble hi ha assumptes més importants, mentre que l’alcalde, Antonio Ollés, va defensar la importància de completar aquesta obra, donades les mancances per falta d’espai existent a les oficines actuals, i per tal de donar un millor servei als ciutadans.

A part d’aquesta obra principal, hi ha d’altres obres menors que també està previst executar durant l’any 2022, com la reparació de fuites d’aigua a la piscina gran, l’asfaltat de trams deteriorats als carrers, l’obertura provisional del carrer Sant Pere des del carrer Victòria fins a la rotonda de les Mans, el tancament del camp de futbol, la instal·lació de plaques solars a l’Escola, la construcció de vestuaris i lavabos al porxo de la nau polivalent, completar les millores a la Llar de Jubilats, etc. i també la dotació de partides per a actes culturals com la segona edició del Festival Rihihiu, o una edició del concert “La Clika”.

Per poder fer tot això està prevista una sol·licitud d’un crèdit de 200.000 €, però sense haver d’incrementar cap impost o taxa municipal, i mantenint les importants bonificacions en l’IBI per a la instal·lació de plaques solars, o la rebaixa de les taxes de recollida d’escombraries en un 5 % introduïdes al 2021.

Igualment que en anys anteriors, una vegada es faci el tancament pressupostari de 2021, i en funció del romanent de tresoreria que hagi disponible, l’equip de govern té previst incorporar unes altres inversions al pressupost, que es decidiran en funció de les necessitats.

Una vegada que l’aprovació del pressupost 2022 sigui definitiva, es podrà consultar el detall a la pàgina web municipal i a les oficines de l’ajuntament.

L’alcalde i al mateix temps regidor d’Hisenda, Antonio Ollés, es troba satisfet amb l’aprovació d’aquests comptes per al 2022, i expressa el seu agraïment tant als dos regidors no adscrits com al regidor de MAP pel seu vot favorable, posant de manifest d’aquesta manera el seu compromís i responsabilitat per ajudar a què Santa Bàrbara tingui un pressupost i es pugui treballar des del primer dia en totes les actuacions previstes. Un any més, l’equip de govern vol donar les gràcies públicament a tot el Departament de Secretaria i Intervenció per la bona feina feta durant tot el procés d’elaboració i tramitació del pressupost 2022.

Santa Bàrbara, 27 de desembre de 2021

Regidoria d’Hisenda