NOVA MÀQUINA DE NETEJA
108790
post-template-default,single,single-post,postid-108790,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

NOVA MÀQUINA DE NETEJA

NOVA MÀQUINA DE NETEJA

El passat dia 18 de febrer es va fer l’entrega d’una nova màquina de neteja vial que substitueix a la que ha estat en funcionament des del maig de 2012, i que ja havia esgotat la seva vida útil. La nova màquina estava encomanada des de l’estiu passat, però per motius d’endarreriments en la seva fabricació no s’ha pogut entregar abans. No obstant, l’empresa adjudicatària es va fer càrrec de la situació, i durant tot aquest temps ha cedit de manera gratuïta una altra màquina per poder continuar fent la neteja viària a Santa Bàrbara.

La nova màquina és del fabricant alemany Hako, i el model és Hako City Màster 2200, que vindrà a substituir a la màquina vella Hako CM 2000, que tenia més de 10 anys d’antiguitat. Aquesta nova s’ha adquirit a través de la Central de Compres de l’Associació Catalana de Municipis en modalitat de renting.

Entre les característiques principals de la nova màquina escombradora destaca el baix nivell de soroll, fet que reduirà les molèsties als veïns i veïnes. A més, les principals millores que aporta aquest nou model són, entre altres, el nou motor adaptat a la nova normativa d’emissions mediambientals EURO 6, amb una potència de 110 CV, que permet funcionar amb tres modus de treball ECO, NORMAL I MÀXIM, segons condicions de brutícia, i aconseguint reduir el consum de combustible. També ha augmentat la capacitat de la tremuja passant de 2 m3 a 2,2 m3, i el pes total de 5,5 Tn a 6 Tn, nou sistema de frenada ABS i nova consola de control que dona més informació de l’operativa de la màquina.

La màquina també està equipada amb una sèrie d’accessoris per ser més versàtil i poder millorar el seu rendiment, com l’equip amb bomba d’aigua a alta pressió per poder netejar les taques del terra, mobiliari urbà, etc. un sistema innovador de ventiladors reversibles per a la neteja dels radiadors del motor de l’hidràulic, càmera de visió posterior amb pantalla a la cabina per seguretat en les maniobres i greixatge automàtic centralitzat per facilitar les funcions de manteniment.

L’alcalde, Antonio Ollés, i el regidor de Serveis, Agustí Espuny, van assistir al lliurament de la nova màquina, i es mostren satisfets amb la nova adquisició, confiant en què ajudarà a millorar l’eficiència i les prestacions del servei municipal de neteja viària.

Santa Bàrbara, 21 de febrer de 2022

Regidoria de Serveis