CURS IMPRESSIÓ 3D A L’SMARTCENTRE PER A INFANTS A CÀRREC DE YITG
109990
post-template-default,single,single-post,postid-109990,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

CURS IMPRESSIÓ 3D A L’SMARTCENTRE PER A INFANTS A CÀRREC DE YITG

CURS IMPRESSIÓ 3D A L’SMARTCENTRE PER A INFANTS A CÀRREC DE YITG

El passat 25 de març, es va dur a terme un taller d’impressió 3D per a nenes i nens d’entre 8 i 12 anys a l’Smartcentre. El taller va anar a càrrec de membres de l’associació Young IT Girls i de voluntàries de l’Smartcentre.

Young IT Girls és una associació sense ànim de lucre que tenen com a objectiu principal que les noies obtinguin un coneixement de les seves oportunitats en l’àmbit TIC, així com enfortir la seva confiança i encoratjant-les a emprendre camins tecnològics.

YITG organitzen activitats a nois i noies d’educació primària, secundària i batxillerat, basades en la filosofia learning by doing i focalitzades en donar a conèixer l’aplicació real de la tecnologia i la innovació. Amb aquestes activitats volen combatre amb les desigualtats de la dona en el sector tecnològic, enfortir la confiança de les noies sobre les seves capacitats tecnològiques, donar a conèixer referents de dones enginyeres o professionals en l’àmbit de les TIC, promocionar el paper de la dona en el sector tecnològic, empoderar i encoratjar a les noies proveint-les d’un millor coneixement de les seves oportunitats tecnològiques i millorar les seves oportunitats acadèmiques i professionals.

Aquest taller d’iniciació a la impressió 3D per termofusió additiva, va estar enfocat als més petits per fer un tast de les possibilitats de la impressió 3D. Un total de 7 nenes i 6 nens van participar en el taller i, per a molts, va ser el primer contacte amb aquesta tecnologia, però de ben segur no serà l´últim, ja que va despertar molta curiositat entre els assistents i tots van acabar en ganes de més. Els participants van dissenyar el seu propi clauer que després van imprimir per poder endur-se la seva feina a casa. Els alumnes van gaudir d’aquesta activitat aprofitant l’espai de l’SmartLAB i l’equipament, tant de l’aula de formació com del mateix SmartLAB, que compta amb impressores 3D de diferents models.

La formació va ser un èxit i des de l’Smartcentre continuem treballant per oferir tallers i cursos formatius per familiaritzar a grans i petits en l’ús d’aparells d’impressió 3D, en escàner 3D, així com talladores i gravadores làsers.

Tant Ana M. Panisello com Agustí Espuny, com a regidora de Noves Tecnologies i com a regidor de l’Smartcentre, valoren molt positivament la bona acollida que va tenir l’activitat i l’èxit de participació de la mateixa i aposten per seguir en la línia d’ampliar el ventall d’activitats de l’Smartcentre i per l’impuls de l’espai SmartLAB.

Santa Bàrbara, 25 de març de 2022

Smartcentre