VEREDICTE DEL JURAT DELS PREMIS LITERARIS 2022
110436
post-template-default,single,single-post,postid-110436,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

VEREDICTE DEL JURAT DELS PREMIS LITERARIS 2022

VEREDICTE DEL JURAT DELS PREMIS LITERARIS 2022

El dia 5 d’abril va tenir lloc la reunió del jurat del XXXI premi literari Vila de Santa Bàrbara per debatre i decidir sobre quines obres eren les millors en la categoria de narrativa, ja que, aquest any, des de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Santa Bàrbara el premi que es va convocar va ser el premi de narrativa.

En aquesta edició, el total d’obres presentades de la modalitat de poesia van ser de 12, quantitat inferior a la del 2020 que va ser de 14. Recordem que des de l’any 2012 els premis es convoquen bianualment, un any narrativa i el següent poesia i assaig, i així successivament.

Els cinc membres del jurat expressaven la seua opinió respecte de les 12 obres participants, en la modalitat de narrativa, al XXXI Concurs Literari Sant Jordi Vila de Santa Bàrbara.

El premi de narrativa, dotat amb 600 €, es va concedir a l’obra Passejos del bracet a mitjanit, de Míriam Cid Valldepérez de Santa Bàrbara.

L’accèssit local queda desert en ser la guanyadora una obra local i no haver-hi cap altra obra en aquesta categoria.

Els membres del jurat es mostraven satisfets perquè l’Ajuntament de Santa Bàrbara en particular i altres ajuntaments i institucions en general organitzessin aquests premis literaris, ja que són una eina bàsica i fonamental en la creació en llengua catalana, tan amenaçada avui en dia.

També comentaven que era una satisfacció que les procedències dels participants havien continuat estant molt variades, ja que això se solia reflectir en les obres presentades, sobretot pel que fa a les temàtiques.

El regidor de Cultura, Agustí Espuny, també expressava el seu agraïment als membres del jurat per la seua tasca i estava content per la participació que aquest XXXI premi literari Vila de Santa Bàrbara havia tingut, amb autors de diferents comarques i províncies catalans i algun de fora de Catalunya. Tot i així lamentava que no hi hagués hagut més participació d’autors i autores locals, ja que els darrers anys havia anat en alça presentant obres de molt bona qualitat, i aquest any no s’havia pogut atorgar l’accèssit local perquè no hi havia més obres d’autors del municipi.

Finalment es mostrava satisfet que després de tants anys participants i guanyant l’accèssit local, aquest any el jurat premiés l’obra de Míriam Cid, que de fet és la primera vegada en els 31 anys de concurs que guanya aquest premi un autor local.

L’entrega dels premis es farà efectiva el dissabte 30 d’abril, a les 19 hores, a l’ Smartcentre.

Santa Bàrbara, 11 d’abril de 2022

Regidoria de Cultura