XERRADES PER A LA GENT GRAN
113623
post-template-default,single,single-post,postid-113623,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

XERRADES PER A LA GENT GRAN

XERRADES PER A LA GENT GRAN

Durant el darrer mes s’han realitzat dues sessions informatives a la Llar dels Jubilats adreçades a la gent gran i el seu entorn.

La primera xerrada Consells per a la mobilitat de la gent gran, va tenir lloc al mes de maig a càrrec del Servei Català de Trànsit del cos de Mossos d’Esquadra.

Entre tots els col·lectius vulnerables, la gent gran (majors de 65 anys), ha experimentat en els últims anys un creixement exponencial no només a nivell de població sinó també de mobilitat.

Atenent a aquestes circumstàncies, i consideracions afegides que apel·len al dret a la conducció sense límits d’edat, a la garantia de seguretat i al coneixement de les capacitats i limitacions de les persones, el Servei Català de Trànsit ha situat com a prioritari aquest col·lectiu vulnerable en el desplegament de les polítiques de trànsit que s’aplicaran en el proper decenni a través del Pacte Nacional per la Mobilitat Segura i Sostenible.

La segona es va realitzar la tercera setmana del mes de juny, sobre els recursos disponibles a nivell assistencial i ajudes, que es poden sol·licitar a l’administració pública, per fer front a la despesa econòmica que suposa la contractació dels diferents serveis. L’empresa que va realitzar la xerrada va ser l’Onada, que va presentar la seva cartera de serveis perquè la gent s’assabentés dels diferents àmbits en què treballen: l’entorn residencial, l’atenció domiciliària, el centre de dia i els serveis a la comunitat.

La regidora de Serveis Socials, Ana M. Panisello, valora positivament aquest tipus d’activitat per informar a la població, tant dels serveis i dels recursos que disposen com dels consells per a millorar en el seu dia a dia.

Santa Bàrbara, 22 de juny de 2022

Regidoria de Serveis Socials