HIMNE OFICIAL DE SANTA BÀRBARA “LA PLANA”
114248
post-template-default,single,single-post,postid-114248,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

HIMNE OFICIAL DE SANTA BÀRBARA “LA PLANA”

HIMNE OFICIAL DE SANTA BÀRBARA “LA PLANA”

El dia 23 d’abril, i coincidint amb la inauguració de les XXX Jornades Culturals, es va estrenar l’himne “La Plana”, l’himne oficial de Santa Bàrbara.Durant el decurs de l’acte d’inauguració es va fer una petita explicació del procés de creació de l’himne, per finalitzar l’acte amb la interpretació a càrrec de la Banda de Música de la Unió Musical Jaume Balmes i la Coral Santa Bàrbara.

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Santa Bàrbara va fer el pas aprofitant que enguany se celebra el 200 aniversari de la constitució de l’Ajuntament provisional de Santa Bàrbara per acord de la Diputació de Catalunya, l’any 1822, tot i que la independència definitiva de Santa Bàrbara no va arribar fins a la promulgació del privilegi de 9 de maig de 1828.

LA PLANA és un himne encarregat pel regidor de Cultura el Sr. Agustí Espuny Fluixà destinat a ser l’Himne Oficial de Santa Bàrbara. Gestionat pel músic Agustí Roé Juan i el tècnic de Cultura de l’ajuntament Guillem Gaya Sol, amb lletra de les joves planeres Míriam Cid Valldepérez i Mireia Ibàñez Cid. Aquesta composició fa referència als trets més populars i significatius que posen en valor la població de Santa Bàrbara: el paisatge i l’agricultura, el patrimoni i la història i, la gent, el present i el futur del poble que faran amb una tornada plena de força i sentiment, juntament amb la música del compositor ampostí Lionel Beltrán-Cecilia, sigui un himne de caire popular i festiu, sense perdre la solemnitat a ritme de pasdoble.

Després que el 30 de juny fos aprovat pel Ple de la Corporació, s’espera que els planers i les planeres el facin seu i es pugui interpretar a tots els actes, sobretot als oficials, i sigui un material més per treballar els alumnes de l’escola Jaume Balmes, els alumnes de l’institut les Planes i els alumnes de l’escola de Música Germans Arasa “Els Flarets”, i que refermi la identitat planera com ho fa l’escut, la bandera i les dos jotes, la de Santa Bàrbara i la Planera, creada l’any 2017 precisament per celebrar el 200 aniversari de l’inici del procés d’independència de Santa Bàrbara.

El regidor de Cultura, Agustí Espuny, amb tot el respecte al poble i la gent de Santa Bàrbara, desitja que per molts anys es pugui gaudir del paisatge, agricultura, patrimoni i història i mitjançant aquest present es continuï fent camí ben units en bona direcció cap al futur que correspon al poble.

Santa Bàrbara, 30 de juny de 2022

Regidoria de Cultura