INAUGURACIÓ DE LA REFORMA DE L’AULA INFANTIL DE L’SMARTCENTRE
114373
post-template-default,single,single-post,postid-114373,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

INAUGURACIÓ DE LA REFORMA DE L’AULA INFANTIL DE L’SMARTCENTRE

INAUGURACIÓ DE LA REFORMA DE L’AULA INFANTIL DE L’SMARTCENTRE

Dijous 7 de juliol, i dins el marc de les Festes Majors 2022 de Santa Bàrbara, va tenir lloc l’acte d’inauguració de la reforma de l’aula infantil de l’Smartcentre.

Al desembre de 2013 començaven les obres de rehabilitació del Centre Cultural, que posaven el punt i final el dilluns 15 de setembre de 2014 quan es posava en funcionament l’Smartcentre de Santa Bàrbara, un nou espai que naixia, on cultura, tecnologia, informació, formació i serveis, es fusionaven per oferir a la ciutadania un espai obert per a tothom i en el qual els serveis tradicionals que s’oferien de biblioteca, infocentre, dinamització econòmica i punt d’informació juvenil es fusionaven i s’ampliaven per acomplir 3 objectius principals: unir a la comunitat en un lloc amigable, cultural i tecnològic, millorar els serveis per atraure a nous públics i promoure l’adquisició de coneixements i aprenentatge. Tot això, juntament amb el fet que s’equipava amb els mitjans informàtics i tecnològics d’última generació, amb accés gratuït a internet, i es confeccionava un pla d’activitats de dinamització per a totes les edats (infantil, juvenil, adults i gent gran) i de diferents temàtiques (educació, formació, tecnologia, cultural, lleure i oci, promoció i associacionisme).

L’any passat es donava un pas més d’aquell projecte que es va iniciar al 2013 amb la inauguració de l’SmartLAB, i aquest any, per gairebé culminar-lo i acabar amb les coses pendents que quedaven, s’inaugura la reforma de l’aula infantil, sobretot pel que fa al mobiliari, que no es va poder fer en aquell moment per falta de recursos i que aquest any finalment s’ha pogut portar a terme.

L’aula infantil s’ha dissenyat de manera que hi hagi tres espais diferenciats, un de bebeteca amb el seu racó de mares i pares, un altre de primers lectors i un tercer de lectors infantils. Cada espai està destinat a unes edats i equipat amb material adequat a les edats que contempla i preparats per realitzar algunes activitats i serveis de millora que es volien implementar per oferir als usuaris i satisfer les seves necessitats.

S’espera que en els propers anys s’acabe de culminar el projecte convertint la sala gran en un auditori i una aula d’activitats per poder continuar fent les activitats de l’Smartcentre.

Agustí Espuny, regidor de Cultura i responsable de l’Smartcentre, es mostrava molt satisfet per la reforma que ja feia anys que s’havia de fer i que finalment aquest any s’ha pogut portar a terme, a més, també es mostrava content que l’Smartcentre continuï sent un punt de referència per a la població tant en noves tecnologies com en cultura i promoció.

Santa Bàrbara, 8 de juliol de 2022

Regidoria de Cultura